Skip to main content

Nieuwsbrieven

 Zoeken

 • Zoeken naar:   Zoeken 
Aantal per pagina:

Nieuwsbrief September 2020


EXTRA CORONA MAATREGELEN

Vanaf dinsdag 29 september om 18.00 uur gelden een aantal extra maatregelen;

 • Geen publiek bij sportwedstrijden
 • Horeca gaat dicht om 22:00 uur (inloopstop vanaf 21:00 uur)
 • Per ruimte binnen geldt een maximum van 30 personen (max. 4 personen in een gezelschap)
 • Buiten geldt een maximum van 40 personen.

Uiteraard zijn de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing. Op 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd.

Het indoorseizoen is begonnen, ook hier is het echt belangrijk dat iedereen zich aan de looplijnen houdt in de corridor, let op de 1,5 meter afstand, ook bij de wissel. Protocollen zoals eerder beschreven blijven onverminderd van kracht. Gebruik de dispensers op het terras bij de ingang.

Binnenbanen
De banen 4 en 5 zijn geheel vernieuwd, alle banen hebben nu eenzelfde ‘ondergrond’. Het is niet toegestaan te spelen met schoeisel met donkere zolen die afgeven. De veroorzaakte strepen op de vloer zijn nauwelijks te verwijderen. Schoonmaak kosten komen voor rekening huurder.

Toss zondagen
Tenzij Corona dit niet toestaat gaan we dit festijn vanaf 1 november wekelijks (12-16.30u) op de all-weather banen voortzetten. Noteer het in je agenda!

Vrijwilligers / BHV-ers gezocht:
Ben jij een beetje technisch, ben jij een doener (bijv. baanploeg/ groenploeg), ben jij misschien een bestuurder?
Binnen onze vereniging zijn er vast wel leden met BHV-papieren. Wij willen graag een lijstje met namen aanleggen, dit kan ooit nodig zijn bij een noodscenario.

‘Doe eens gek’ en meld je aan Tel: 06-53995659 (Piet Berkhout).

Stijgende lijn!!!
Het is bijna niet te geloven, maar er is een significante toename van het aantal leden. Zaten we een jaar terug royaal onder de 1.100 leden, we zijn inmiddels de 1.175 leden gepasseerd. Met name de jeugd aanwas gaat goed, we hebben nu ook weer instroomtrainingen van de KNLTB op ons park. Goed geregeld heren trainers!

Informatie over de Ledenraad
De Ledenraad (LR) belegt ongeveer zes keer per jaar een LR-vergadering. Deze vergaderingen zijn toegankelijk voor alle leden. Echter niet-ledenraadsleden hebben geen spreek- en/of stemrecht, maar kunnen via één van de LR-leden  zaken aan de orde stellen.

De belangrijkste taak van de LR is het benoemen en controleren van het bestuur. Tijdens een LR-vergadering worden voorgenomen besluiten van het Bestuur besproken en reeds genomen besluiten geëvalueerd. De LR kan daarnaast zelfstandig initiatieven nemen en het bestuur aansporen tot het nemen van bepaalde maatregelen. Elk lid van de vereniging kan zich tijdens het verenigingsjaar aanmelden als kandidaats-ledenraadslid en tijdens de Algemene Ledenvergadering kunnen zij verkozen worden tot ledenraadslid.

Heeft u vragen/ opmerkingen/ klachten die u graag kenbaar wilt maken aan de LR dan kunt u altijd een van onze LR-leden aanspreken. Op de website vindt u een overzicht van alle ledenraadsleden: https://www.tvheerhugowaard.nl/Vereniging/Ledenraad/Ledenraadsleden

Voorzitter/ secretaris zijn bereikbaar via:ledenraad@tvhhw.nl

SPONSOREN:

Autoschade Cees Sikkema BV.
Cees is al heel veel jaren lid bij onze vereniging, hij  moppert wel eens op het bestuur, maar kan niet zonder de tennis!! Bij Cees kunt u terecht voor al uw schades:

 • Richt Specialist
 • Schade Reparatie
 • Moderne spuiterij
 • Schades t.g.v. joyriding/ vandalisme/ inbraak
 •  
 • Ruit reparaties onder dezelfde voor-waarden als bij Carglass.

www.autoschadesikkema.nl

Vouchers van Loogman Carwash zijn nog steeds te koop bij de horeca en via https://www.tvheerhugowaard.nl/sponsorshop.  

Keukenrijk Kooger & van der Laan:

“Voor u ja zegt, rondlopen in uw eigen             toekomstige keuken”.

In hun showroom bootsen zij uw keukenruimte op ware grootte na! Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek T.0226-340373;        www.keukenrijk.nl

MSW Administratieve Dienstverlening

Een jong, bruisend administratiekantoor, gevestigd aan de Betje Wolfftuin 6 in Heerhugowaard, dat zich met name op de MKB-ondernemingen en ZZP-ers richt. Marjolijn Schuitenmaker-Wolzak is de oprichtster en heeft een schat aan ervaring opgedaan bij één van de zgn. “Big-4 kantoren”. https://msw-administratie.nl/

 

 

Nieuwsbrief Juni 2020


Afscheid Cor Scholten.

Ongeveer 200 leden waren aanwezig toen onze overleden onderhoudsman Cor Scholten op donderdag 28 mei een laatste ronde over de parkeerplaats reed. Wat een mooi en waardevol gebaar waarvoor dank van de familie.

Mededelingen vanuit de vereniging
De corona maatregelen en protocollen zoals eerder beschreven blijven onverminderd van toepassing.  Gebruik de dispensers op het terras bij de ingang. Zij staan er voor jou.
Steffie is met haar horecabedrijf gerestyled en aangepast aan de RIVM voorschriften weer geopend. Ziet er heel gezellig uit!
Dus ga lekker even zitten op terras en/of binnen onder het genot van een consumptie. Laat echter de stoelen en tafels aub staan, een horecacontrole en dan €4000 boete als het niet goed is kunnen we nu echt niet hebben.

De Hooge Waerder interne competitie, de DiDo en clubladder zijn weer van start gegaan, de commissies hebben dit supersnel in gang gezet.

Helaas hebben we geconstateerd en meerdere klachten erover ontvangen dat er wordt getennist door niet-leden, dit soms in combinatie met wel-leden. Ook het doorhangen van 2-4 personen en dan een dubbele tijd op dezelfde baan spelen is niet toegestaan. Dit kan en mag niet, we gaan en blijven hierop controleren!

Nieuwe leden
Ook wij doen mee met de landelijke aktie “Balletje slaan?”. Wij zoeken voor deze en andere nieuwe leden buddy’s om hen -weer- wegwijs op de tennisbanen/onze vereniging te maken. Aanmelden bestuur@tvhhw.nl

Vanaf 1 juli is het voor niet-leden, oud leden, balsporters een mooie gelegenheid om voor €77,50 lid te worden en voor de rest van het seizoen op onze club te kunnen spelen. Wil je geen lid blijven dan dat voor eind november doorgeven ivm afdracht KNLTB contributie.

Renovatie binnenbanen
Zoals je misschien wel al gezien hebt is het tapijt van baan 4 en 5 verwijderd en vervangen door eenzelfde ondergrond als van baan 1,2,3. Ondanks enige vertraging en extra werk ruim op tijd klaar voor het binnen seizoen. De trainers Remco en Guido zullen alle (voorheen all-in activiteiten) trainingen/opleidingen van senioren daarop laten plaatsvinden. Het kan dus zo zijn dat uw vertrouwde winteruurtje op een van die banen naar baan 1,2,3, is verschoven.

Gemeente en pilot breedtesport
Ons voltallige bestuur heeft afgelopen week kennis gemaakt met de nieuwe wethouder Sport, Annette Valent en gesproken over de breedtesport. In principe is er akkoord voor een pilot beachsporten op baan 19-21, enige fine-tuning zal zoals beloofd voor het zomerreces plaats vinden.

Sponsortips:
Vaderdag zit eraan te komen, dit jaar zondag 21 juni, dus vergeet het niet!’

Nice 2 Have aan het Raadhuisplein is inmiddels een begrip in Heerhugowaard. De winkel is een combinatie van mooie trendy sieraden van bekende merken zoals Melano, Ixxxi, en Qoss. Hippe tassen, mooie horloges, leuke kleding, kleurige sjaals, stoere lederen tassen en nog veel meer! Een snoepwinkel voor veel vrouwen en mannen.

Steeds meer mannen dragen mooie stoere armbanden zoals van het herenmerk Aze. Een mooie combi van leer-, touw- en stalen sieraden. Op mannengebied is het merk Josh ook goed vertegenwoordigd.

Nice 2 have bestaat inmiddels bijna 12 jaar. De persoonlijke benadering staat hoog in het vaandel, evenals het professionele advies. Wil je gewoon ff lekker “rondsnuffelen” dan kan dat natuurlijk ook!

Loogman Carwash aan de Pascalstraat 12 (het oude pand van Mijts Varavans) biedt een mooi (vaderdag-)cadeau. Geef vader één of meerdere vouchers om zijn auto weer te laten glimmen. Normaal is een wasbeurt inclusief matten reinigen €17,50, maar jij betaalt er slechts €10,- voor. Wij als vereniging ontvangen voor iedere verkochte voucher een bedrag van € 3,95!

Nà betaling wordt het voucher thuis bezorgd. En de vouchers zijn geldig t/m 31 mei 2021!


Hoe aan te kopen? Ga naar:   

https://www.tvheerhugowaard.nl/sponsorshop, vervolgens Kopen Carwash artikel. Via winkelwagen (aantallen vouchers aan te passen) naar invullen gegevens, e.d. en vervolgens naar iDEAL betalingen. Via de mail wordt de bestelling onmiddellijk bevestigd.

N.B.: De horeca is weer open en zijn de vouchers inmiddels ook daar te kopen!

Nieuwsbrief Maart 2020


Anderhalve meter, een begrip en inmiddels ernstig duidelijk waarom. De corona crisis heeft Nederland en de wereld in zijn greep. Zo ook onze tennisvereniging. We proberen met eigen personeel en een klein clubje vrijwilligers de zaak zo goed als mogelijk draaiende te houden en voorbereidingen te treffen voor het nieuwe seizoen (prepareren buitenbanen – het tapijt van baan 4/5 eruit) etc. Een seizoen dat in ieder geval eind maart nog niet begonnen is. Wanneer dan wel, daar houden we u van op de hoogte.

Iedereen in de sport wordt door de overheidsmaatregelen geraakt; u als tennisser, ons personeel, onze huurders en Steffie van de kantine. Wij zullen, rekening houdende met overheidsmaat-regelen, kijken naar de toekomst en kijken hoe we samen met hen op een goede manier uit deze crisis kunnen komen. We zijn een mooie vereniging en hopen dat nog jaren te blijven.

Het is alleen jammer dat er nog een aantal leden zijn die hun contributie niet voldaan hebben. Wij willen hen met klem vragen hun contributie alsnog over te maken.

De kosten die gedekt moeten worden door de contributie lopen namelijk grotendeels door; Huur van materialen, kosten van baanpreparatie, salarissen personeel, energiekosten, verzekeringen, de geplande vernieuwing van baan 4 en 5, noodzakelijke reparaties aan de corridor i.v.m. lekkage, etc. Wel hebben we een aantal zaken ‘on hold’ gezet, waaronder aanleg beachvelden, het opknappen van de buitenzijde van beide hallen en een waterprobleem in de kelder. Banen 19-21 zullen wel weer opgeknapt worden, zodat zij straks weer super bespeelbaar zijn.

Laten we hopen dat deze crisis, zo snel als hij kwam ook weer voorbij mag gaan, dat wij allen er gezond doorheen mogen komen en dat we richting de zomer weer vrij en blij kunnen tennissen. We denken al na over een aangepast zomer-programma en activiteiten. Mocht je hier ideeën voor hebben dan houden wij ons aanbevolen.

Naast contributie krijgt de vereniging ieder jaar een aanzienlijk geldbedrag van onze sponsoren. Dat wordt onder andere gebruikt om bv de jeugd enigszins gesubsidieerd met de tennissport kennis te laten maken en tennisles te laten hebben.

Hieronder ziet u een overzicht van onze sponsoren waar ons bestuurslid Piet Berkhout contactpersoon voor is. Vanaf april zal Piet periodiek, het liefst maandelijks, een of twee sponsoren in de Nieuwsbrief er uitlichten, omdat zij nog iets extra’s, iets speciaals voor u als lid en/of voor de club kunnen en willen betekenen.

 • BaanBereik-Altijd de juiste baan binnen bereik
 • Beers Totaal Onderhoud BV
 • ELRO Dakbedekking BV
 • De Hooge Waerder-Accountants-Belastingadviseurs-Juristen
 • Dirkmaat Verf & Wand
 • EVweb Holding BV
 • Foundations Software
 • Jos Kamp Assurantiën
 • HUBO Heerhugowaard
 • Nice 2 Have
 • QFC Administratie en Belastingadvies
 • Adviesgroep Het Raadhuis
 • Tesselaar Makelaardij
 • Autoschade Cees Sikkema BV
 • Frans Stokman BV
 • Honda Welman Heerhugowaard
 • Wil Stoop Assurantiën BV
 • MSW Administratieve Dienstverlening
 • Loogman Carwash Heerhugowaard
 • ACN Apotheek Centrumwaard
 • Drukkerij PROJA BV
 • Rabobank Alkmaar e.o.
 • Van der Meer & Philipsen Gerechtsdeurwaarders
 • Snijder Installatie

 

Daarnaast benoemen we natuurlijk ook de sponsoren, veelal de lokale middenstand, die vaak een bijdrage leveren aan het succes van een toernooi, door middel van een cadeau/ artikel uit de eigen zaak. Ook zij verdienen onze voorkeur bij het doen van aankopen.

Rest ons om eenieder veel gezondheid en sterkte voor de komende weken toe te wensen en houdt rekening met elkaar en voldoende afstand!

Nieuwsbrief februari 2020


Contributie 2020.
De contributie wordt binnenkort wederom dmv een incasso geïnd. Dan kunt u het gehele kalenderjaar 2020 weer gebruikmaken van de all-weather banen en de gravelbanen vanaf opening tot zolang zij bespeelbaar zijn en blijven. Vanaf volgend jaar zal de incasso in februari plaatsvinden.

Introducees mee nemen
Voor niets gaat de zon op. Een vereniging bestaat door en voor haar leden. Lid zijn betekent bijdragen aan de kosten van de vereniging. Het is daarom jammer dat er kennelijk (oud-)leden en niet-leden zijn die menen hier onder uit te kunnen komen.

Het bestuur juicht toe dat u een familielid, vriend, buur of goede kennis mee neemt om te tennissen.

Maar een introducee mag maximaal 2 maal per jaar uitgenodigd worden om vrij mee te spelen. Wij willen daar niet actief op controleren, maar vragen iedereen daar mee op toe te zien. Dus niet een introducee beurtelings in een groep mee laten spelen. Dat geldt zowel op de gravel- als op de all-weather banen.

Voorjaarsonderhoud
Zoals u misschien al gezien heeft zijn er al diverse werkzaamheden verricht voor het voorjaarsonderhoud. Onze groundsman heeft met een aantal vrijwilligers al de nodige voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd en er is al een begin gemaakt met het kilveren van de banen 7-14. We hopen op beter weer zodat we op tijd voor de start van de zomercompetitie klaar kunnen zijn.

 

 

Beach voortgang
In de bestuursvergadering van begin maart zal een besluit genomen moeten worden over de voortgang van een aantal belangrijke zaken. Als bestuur staan we voor een renovatie van de vloer van baan 4 en 5, het vernieuwen van de coating van de buitenkanten van de hallen en de ombouw van baan 20 en 21 naar een beach-baan voor tennis, handbal, volleybal, soccer en alles wat je daarbij kan bedenken. We hopen u in de volgende nieuwsbrief meer duidelijkheid te kunnen geven.

Activiteiten kalender
Zoals ieder jaar moet de activiteiten kalender weer gevuld worden zodat zichtbaar is wat waar en wanneer gaat plaats vinden. Heeft u nog suggesties of aanvullingen op bepaalde activiteiten dan horen wij dat graag zodat ook die kalender binnenkort gepubliceerd kan worden.

Vrijwilligers gevraagd
Op onze oproep voor meer vrijwilligers is al aardig gereageerd. Heeft u nog niet gereageerd maar wilt u toch wel eens wat doen? Wij nodigen u uit op donderdag 5 maart om 19.30 uur op de club. We hopen u/jou dan wat meer duidelijkheid te kunnen geven over welke werkzaamheden er te verrichten zijn.

Nationaal Sportakkoord
Samen met diverse andere sportverenigingen zijn wij aanwezig geweest op gemeentelijke inventarisatie avond om duidelijk te krijgen wat de gemeente Heerhugowaard zou moeten doen-kunnen-willen op het gebied van sport voor de komende jaren/decennia. Wij zullen u hier op de hoogte houden van deze voortgang.


Tennisladder

Per 6 april start de tennisladder weer voor beginners maar ook voor KNLTB- competitie spelers. De online tennisladder is een leuke en snelle manier om nieuwe maatjes te ontmoeten. Meld je aan en binnen 2 weken speel je met iemand van jouw niveau. Te druk of geblesseerd, dan sla je gewoon een ronde over.

Inschrijven door te klikken op uw keuze - de enkel en/of de dubbelcompetitie.

Sponsoring
Het overgrote deel van onze bestaande sponsoren hebben gelukkig weer kenbaar gemaakt door te willen gaan met onze vereniging. Tegelijkertijd kunnen we melden dat er ook nieuwe bronnen zijn aangeboord, resulterend in nieuwe bedrijven die zaken met ons gaan doen. Voor wat hoort wat, dus zullen onze leden daarbij actief betrokken gaan worden en valt er echt wat te verdienen voor de club! Lees hier alles over in de Nieuwsbrieven van maart en april.

Nieuwsbrief Januari 2020


Voorwoord van de nieuwe voorzitter.
Voor veel leden waarschijnlijk oud nieuws, maar toch even kort een voorstelrondje.
Mijn naam is Jan Hagen, 54 jaar, getrouwd met Suzette. We hebben samen twee volwassen zonen en een herdershond.
Geboren in Amsterdam en in 1973 vertrokken naar Heerhugowaard. Als 9-jarige gaan tennissen bij onze club en kreeg les van Ad Simons. Tussendoor ook gaan voetballen, maar goed, toch al ongeveer 40 jaar lid van onze vereniging.

Ik werk als leidinggevende bij ASR verzekeringen in Utrecht, een leuke job met veel afwisseling en genoeg uitdaging. Ook binnen onze club zijn mooie uitdagingen, zoals:

 • - Het lage leden aantal, mooi om te zien dat er drie werkgroepen vol aan de slag zijn;
 • - Beachfaciliteiten bekijken, we zijn al in gesprek met naburige verenigingen;
 • - De binnen vloer op baan 4 en 5 is aan vernieuwing toe;
 • - Zonnepanelen is een optie en ook LED-verlichting op het gehele park;
 • - Samenwerking met de gemeente verstevigen.

Genoeg om aan te werken, maar ook goed om te benoemen dat we trots mogen zijn op onze prachtige vereniging. Ik heb er veel zin in, tot snel en veel tennisplezier toegewenst.

ALGEMENE LEDENVERGADERING
De algemene ledenvergadering staat gepland voor dinsdag 4 februari 2020 om 20.00 uur. Mede namens de leden raad nodigt het bestuur u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Het jaarverslag en de financiële verantwoording staan op de website.

FITNESS RUIMTE OPEN VOOR LEDEN
Het krachthonk van de vereniging was tot nu alleen toegankelijk voor de tennisopleiding, maar is vanaf 1 februari gratis toegankelijk voor alle leden van de TV Heerhugowaard. Maar voor jeugdleden (<18jr) alleen onder toezicht van de trainer(s). Het betreden en gebruik is voor eigen risico. Gebruik met minimaal 2 personen gelijktijdig is gewenst. Er mogen geen commerciële activiteiten worden uitgevoerd.

Alle ballen verzamelen

Helpen jullie mee de tennissport te verduurzamen?
Met de campagne ‘Alle ballen verzamelen’ willen wij zoveel mogelijk oude tennisballen inzamelen om te recyclen tot nieuwe ballen genaamd de ’Sustainaball'. Er worden per jaar 300 miljoen tennisballen geproduceerd die niet of nauwelijks worden gerecycled. Maar daar willen wij als vereniging samen met onze leden verandering in brengen. Door zoveel mogelijk oude tennisballen in te zamelen, kunnen er meer Sustainaballs geproduceerd worden waarmee we de tennissport enorm kunnen verduurzamen.

Hoe gaat het in zijn werk?
We willen onze leden vragen oude ballen niet weg te gooien, maar in te zamelen. Er staat tegenover dat de tennisclub die de meeste tennisballen heeft verzameld, een geweldige beloning krijgt! Ook individueel kun je meedingen voor prijzen door een lijstje in te vullen en in te leveren.

De campagne start op 25 januari en loopt t/m 16 februari. Daarna zal de inzamelbak worden opgehaald. Vervolgens wordt de balans opgemaakt van alle deelnemende clubs en de prijzen uitgereikt. 

Hooge Waerder
De inschrijving Hooge Waerder zomercompetitie en woensdagochtend damescompetitie is weer geopend via tournooi.nl.  Inschrijven via zomercompetitie en of via woensdagcompetitie.

Themalessen
Op de zaterdagen 1 febr, 8 febr, 29 febr en 7 mrt worden door Remco en Guido wederom themalessen verzorgd. Verdere info op hun website themalessen.

VRIJWILLIGERSWERK
Net zoals meerdere sporten verliest de tennissport meer leden dan goed voor haar is. De enige groeiende sport in Nederland is hockey. Hoe doen zij dat?

Wil je lid worden van een hockey vereniging dan wordt direct gevraagd waar jouw kwaliteiten liggen en waar jij de vereniging bij gaat helpen als vrijwilliger. Wil je jouw kind laten hockeyen dan mag je ook aangeven waar jij bij gaat helpen. Iedere ouder – speler is daar een vrijwilliger. Samen werken naast samen sporten werkt verbindend en vanuit binding komt groei.

Daarom vragen en zoeken wij meer vrijwilligers. Wij zoeken vrijwilligers voor hulp bij eigenlijk alle processen, maar nu vooral voor begeleiding nieuwe leden. Wil jij als buddy iets doen, dan horen wij dat graag.

Nieuwsbrief December 2019


Nieuwjaars receptie zaterdag 4 januari 2020.

Ook dit jaar willen wij even stilstaan bij de start van het nieuwe jaar.
Wij gaan dit doen tijdens het:Open Rabobank Oud&Nieuw toernooi van 21.00 tot 22.00 uur.

Bij deze nodigen wij u dan ook van harte uit om het glas met ons te heffen en elkaar het allerbeste te wensen voor 2020.

Rabobank ondersteuning traject.
Het Rabobank ondersteuning traject is op 2 december jl daadwerkelijk van start gegaan. Er zijn 3 groepen gevormd die gelijk aan het werk zijn gegaan. Dit werk bestond uit het opstellen van een programma en het zetten van de eerste stap van de uitvoering. Wij zullen u de komende maanden verder op de hoogte houden van de voortgang en mogelijk ook verzoeken voor uw assistentie natuurlijk.

Pasjes 2020.

Let op:

Het pasje van 2019 is ook geldig voor 2020. Gooi het dus niet weg!

Contributie 2020.
Tijdens de LR-vergadering van 5 november 2019 heeft het bestuur voorgesteld de contributie te verhogen naar € 155,-. Voor dit bedrag kunt u, uiteraard het hele zomerseizoen gebruik maken van alle buiten banen en in de winterperiode van de 4 all-weather banen. Voor het gebruik van deze 4 banen hoeft u dus geen apart winter abonnement oid te nemen.

Uniek in tennisland!!!!

Gemeente.
Tijdens het overleg van 31 oktober met de gemeente zijn we na de nodige discussies tot een overeenstemming gekomen met de gemeente. Wij mogen van de gemeente diverse (bal-)sporten op ons park verwelkomen. Vragen wij hier een vergoeding voor dan zal de pacht hierdoor, gelijk als voor SiU, opgehoogd worden. De geringe mate van verhoging hiervan heeft het bestuur uiteindelijk doen besluiten hiermee akkoord te gaan. De besluitvormende notitie zal binnenkort op de website worden geplaatst.

Bestuursleden.
Zoals al aangegeven stopt Jos Klaver eind 2019 als voorzitter van onze vereniging. Er hebben zich een aantal potentiele bestuur kandidaten aangemeld, hiervan zijn Jan Hagen en Frits van Kempen reeds door de LR als bestuursleden geaccepteerd. Daarnaast voeren wij nog gesprekken met twee heren die reeds een aantal keren een bestuursvergadering bijgewoond hebben. Een hoopvolle ontwikkeling dus. Maar… nog steeds geen dames in het bestuur. Wij nodigen dames nog steeds uit om een keer een vergadering bij te wonen en het liefst om deel te nemen.

Jaarrekening en begroting
Op dinsdag 17 december heeft het bestuur de jaarstukken 2019 en de begroting 2020 ter goedkeuring gepresenteerd aan de Leden Raad. Tevens heeft de LR inzicht gekregen in de langere termijninvestering en onderhoud schema’s. De begroting is door de ledenraad goedgekeurd. Het rapport van de Kas Commissie is aangenomen en zal aan de leden tijdens de ALV voorgelegd worden met decharge advies. Deze stukken alsmede de meerjaren onderhoud en investering schema’s staan vanaf vandaag op onze website.

ALV
De Ledenraad heeft de algemene ledenvergadering over 2019 uitgeschreven voor dinsdag 4 februari 2019 om 20.00 uur in het clubhuis. Uw aanwezigheid hierbij wordt door de LR en het bestuur zeer op prijs gesteld. Ook hoort u dan onze plannen voor het komend jaar. De jaarverslagen zullen hiervoor tijdig op de website beschikbaar zijn.

All-in-0ne principe
Vanaf 1 oktober 2020 zal voor de junior speler (<18 jr) het all-in-one principe worden toegepast. Dat betekent dat een jeugdige speler vanaf het aanmelden een paar keer in de week speelt, waaronder na enige tijd onderlinge wedstrijdjes. Contributie wordt per maand betaald. Men krijgt dus les, speelt wedstrijdjes en we creëren een tennisgroep ipv individueel tennisles. Ouders worden dan ook verplicht om als vrijwilliger minimaal een activiteit per jaar voor hun kinderen te ondernemen.

REGU Tennis Academy
Remco en Guido vormen vanaf 1 april 2020 de tennisacademie en zij zullen vanaf dat moment alle recreantenlessen voor hun rekening nemen. Zij krijgen daarvoor in de zomerperiode de banen 7 en 14 als vaste lesbanen toegewezen waarbij zij voorrang krijgen om hun lesuren zelf in het systeem te plannen.

Voor de winterperiode die vanaf 21 september volgende jaar start nemen zij alle uren over van de tennisschool All-In. 

Formeel moet de beslissing nog genomen worden maar het ligt in de bedoeling baan 4 en baan 5 van een nieuwe vloer te voorzien en die dan als vaste binnen trainingsbanen te bestempelen.

Tenslotte wensen wij als bestuur van TVHHW u prettige Kerstdagen, een goede jaarwisseling en een gezond en sportief 2020.

Nieuwsbrief Oktober 2019


Winterseizoen
Ook voor TV HHW is het winterseizoen begonnen. Dit houdt in dat er weer volop getennist wordt in de beide hallen. Er zijn nog wat open plekken in het bezetting schema dus indien u interesse heeft kijk even op onze website (ook voor eenmalig verhuur). Daarnaast zien we een behoorlijk gebruik van de 4 all-weather banen. Tevens zijn er zolang de najaarcompetities nog lopen nog een aantal gravel banen in gebruik.

Open Club traject
Ruim een jaar geleden zijn wij gestart met het Open Club Traject. Door allerlei redenen is dit traject nog niet echt van de grond gekomen. Toch heeft de vereniging behoefte aan een goed Marketing-/PR-/Communicatie plan. Ter positiebepaling wil het bestuur samen met een aantal leden hiertoe een start maken, waarna we een bredere groep willen samenstellen om onze plannen echt handen en voeten te gaan geven. Lijkt het je leuk om voor de vereniging iets te doen. Wij stellen uw inzet hierbij zeer op prijs. 

Bespan service en sportwinkel
Bij de horeca kunt u tot het komende zomerseizoen terecht voor bespanservice en levering van ballen, gripjes etc. Met ingang van 1 november zal uw nieuwe  bespanning binnen 48 uur gereed zijn (in de weekenden +24 uur). De bespanningen zullen uitgevoerd worden door jongeren die allemaal op hoog nivo tennissen dus weten wat er verwacht wordt van een  nieuwe bespanning. Heeft u vragen over een nieuwe bespanning laat het Steffi weten dan zorgt zij dat u in contact gebracht wordt met een van de bespanners.


Tennis Opleiding (jeugd) nieuwe stijl
De opzet van de Tennisopleiding is vorig jaar verbreed en dat is goed bevallen. De competities voor de jeugd categorieën staan goed in de steigers. In de najaars-competitie waren er maar liefst 6 teams bij rood, oranje en groen. Daarnaast is er veel aandacht gegeven aan kennismaking- en proeflessen. Daardoor zijn er per 1 april 2019 al 50 nieuwe kinderen bijgekomen! De aanmelding voor de tennisopleiding gaat nu volledig digitaal, de communicatie met de spelers/ouders is verbeterd en de informatie over jeugdtraining en training voor wedstrijdspelers op de website wordt vernieuwd. Verdere info bij Mark.

Vanaf 2 november van 14.00-15.00 u organiseren Guido en Remco vijf zaterdagen achtereen indoor trainingen voor recreanten. Meer informatie  www.tvheerhugowaard.nl

Overleg met de gemeente
Eind deze maand (okt)zijn wij weer in gesprek met de gemeente. Wat ons betreft heeft dit overleg slechts twee onderwerpen; de problemen die de gemeente heeft met het beschikbaar stellen van baan 6 aan SiU en hoe kunnen we in gezamenlijkheid het idee van een open club (oa optimaal gebruik van onze maar wellicht ook andere faciliteiten) verder handen en voeten geven. In ons denken past hierin ook een rol van NV Sport. Gesprekken met de Sport NV hierover zijn we intussen gestart.

Vrijwilligers-sponsor borrel
Zaterdag 26 oktober is de vrijwilligers-sponsorborrel gehouden. Ongeveer 50 personen hebben genoten van een drankje en de overheerlijke hapjes van de horeca. Cor Scholten werd benoemd tot de vrijwilliger van 2019 en mocht, als vertegenwoordiger voor alle vrijwilligers, een overheerlijk wijn- en hapjes pakket van Vinocci in ontvangst nemen. Volgende jaar zal dit een echte verkiezing worden.

Rookvrije club
Sinds 1 oktober zijn wij een rook vrije club. Wij begrijpen dat het niet altijd gemakkelijk is om op de club en de naast de banen niet te roken, maar vragen aan al onze leden hier op de juiste manier mee om te gaan. Een rookvrije generatie begint bij de volwassenen.

Jos Klaver stopt als bestuurslid (voorzitter)
Na 14 jaar actief te zijn geweest als bestuurder (voorzitter) van onze vereniging zal Jos Klaver aan het eind van dit jaar stoppen als bestuurslid. Dit houdt ook in dat er met ingang van volgend jaar er een extra vacature ontstaat in het bestuur. U kunt natuurlijk wachten tot u gebeld wordt om eventueel deze of een andere vacature in het bestuur in te vullen maar u kunt natuurlijk ook zelf de stoute schoenen aantrekken en contact met ons opnemen voor een oriënterend gesprekje. Laat het ons weten!!!!! De vereniging zal er in ieder geval heel blij mee zijn!

 

Nieuwsflits Augustus 2019


Nieuwsflits Augustus 2019

Tennistraining van Remco en Guido! Recreanten opgelet!
Zoals u heeft kunnen lezen in de augustus Nieuwsbrief zullen onze trainers Remco en Guido het komende winterseizoen naast de lessen van ALL-IN ook recreanten lessen verzorgen. Dit doen zij naast hun werkzaamheden voor de tennisopleiding van de club.

Er zijn nog een aantal hal uren vrij waarop het mogelijk is om les te krijgen van Remco en/of Guido. Zowel in de avond als ochtend bestaat de mogelijkheid voor privé, duo- of groepslessen!!

Je kunt je nu aanmelden via de site www.tvheerhugowaard.nl of bel voor meer informatie 0624855599 (Guido Potma). Bij genoeg animo willen ze in de ochtenduren (ma-vr) ook weer een les + een wedstrijd-programma in elkaar zetten!

Ook zullen ze deze winter starten met een aantal thema lessen op de zaterdagmiddag! Houd de site en nieuwsbrief goed in de gaten voor de start van deze trainingen. Inschrijven voor de avond en ochtendlessen kan nog tot 18 september. Dus geef je snel op!!

All-weather banen versus gravelbanen!
Zoals op bijgaande foto’s duidelijk zichtbaar is, is een forse regenbui een echte spelbreker voor het buiten tennisplezier. Echter zijn de ergste buien over dan kunt u direct spelen op de all-weather banen.

Nieuwsbrief Augustus 2019


Elro toernooi.

Zondag 24 augustus start het bekende Elro toernooi. Ook nu zijn er weer kosten noch moeite gespaard om u een leuke week te presenteren. Zo kunt u zondag 24/8 vanaf 16u kaas en wijnproeven, op woensdag 28/8 vanaf 18u genieten van een visavond en vrijdag 30/8 vanaf 18u genieten van een BBQ.

Wintertennis cq competities binnen en buiten.
Jan en Frits hebben in navolging van de Hooge Waerderbinnencompetitie een winter-competitie voor de all-weather banen opgezet. Op woensdagavond vanaf 18.30 tot 20.30 en van 20.30 tot 22.30 uur worden er per duo steeds 2 wedstrijdjes gespeeld. Opgeven kan via allweather buitencompetitie daar vindt u ook alle overige informatie.

Overleg met de gemeente.
Op vrijdag 5 juli kreeg de voorzitter van onze vereniging een brief overhandigd van wethouder Does met een voorstel voor het uitvoeren van een pilot “breedtesport”. Het voorstel gaat echter voorbij aan de gesprekken en bevestigde afspraken die we de afgelopen maanden met de gemeente hebben gehad en gemaakt. Wij nemen dit voorstel derhalve niet serieus. We zullen de gemeente hiervan op de hoogte brengen. Het voorstel zal voor eventuele publicatie eerst aan de LR voorgelegd worden.

Nieuwe kachels in hal B.
Op veler verzoek is hal B van nieuwe kachels voorzien. Wij hebben uitgebreid gekeken naar alternatieven zoals zonnewarmte – aardwarmte- warmtewisselaars etc. Echter door het volume van de hal en de huidige technieken is op dit moment financieel nog geen redelijk alternatief voorhanden. Daarom is besloten om nieuwe hoog rendement gaskachels te plaatsen.

Baanblok 19/21.
Zoals u gemerkt heeft is het er dit jaar niet van gekomen om de banen 20 en 21 om te bouwen naar een Beachcourt. Voor dit jaar zijn deze banen weer voor tennissen provisorisch gereed gemaakt. We zullen de komende maanden een besluit nemen over hoe we dit het volgend zomerseizoen gaan oppakken.

Een rookvrij sportpark vanaf 1 oktober 2019.
De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals op het terras of langs de lijn. Een rookvrije sportvereniging draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Help je mee?

Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken.

Meer informatie over stoppen met roken:  www.ikstopnu.nl en/of www.stoptober.nl

Beëindiging samenwerking met All-in.
In mei melden wij onze discussie met All-in over de beëindiging van de lessen en trainingen aan recreanten ten gunste van onze eigen leraren. All-in zal de komende winter nog een aantal avondlessen verzorgen. De overige lessen worden vanaf deze winter door Remco en Guido verzorgd. Na deze winter zullen alle lessen voor recreanten door Remco en Guido verzorgd worden. Wilt u deze winter nog een jaar gebruik maken van All-in dan kunt u dat nog kenbaar maken bij All-in (info@tennisschoolall-in.nl).  

Wij danken All-in voor de manier waarop zij de vele jaren invulling hebben gegeven aan de lessen en trainingen aan oa onze recreanten. Vele leden hebben de eerste beginselen van het tennisspelletje bij All-in geleerd.

Tennislessen overdag.
Door het wegvallen van All-in voor wat betreft de lessen cq trainingen overdag worden deze lessen vanaf nu ingevuld door onze eigen trainers Guido en Remco. Voor meer informatie over de tijden en kosten verwijzen wij u graag naar hen.

Bestuursleden gezocht
Afgelopen zomer werd het pijnlijk duidelijk dat een bestuur van 5 personen erg krap is voor onze vereniging. Onze voorzitter Jos Klaver was langere tijd als enige aanwezig. De penningmeester Theo Al, secretaris Geert Draaistra en de bestuursleden Piet Berkhout en Rob Muijsert genoten langere tijd van hun vakantie. Hebt u gevoel bij en voor onze vereniging en denkt u misschien wel een bijdrage te kunnen en willen leveren aan het optimaliseren van onze vereniging, dan nodigen wij u van harte uit om eens langs te komen.

Het komende jaar zal onder andere in het teken staan van een mogelijke invulling van de breedte sport, aanschaf zonnepanelen, relatie gemeente, hernieuwde invulling tennislessen, vernieuwing onderhoudsmaterialen, het realiseren van een zomer (opening) kantine met toegang kleedkamers en toiletten.

Oefenkooi vernieuwd
Het heeft even geduurd maar uiteindelijk is de oefenkooi voorzien van een nieuwe vloer en in zijn geheel opgeknapt. Voor de liefhebbers en dat zijn er best veel, weer een mooie plaats om speciale trainingen uit te voeren.

Nieuwsbrief Maart 2019


Het zomerseizoen gaat beginnen!

Pasjes ophalen
De pasjes voor het komende seizoen zijn ook dit jaar weer zelf op te halen in het clubhuis op: Vrijdagavond 29 maart van 19 tot 21 uur en Zaterdag 30 maart van 10 tot 13 uur.
Ook kunt u uw pasje tijdens het openingstoernooi op zondag 31 maart vanaf 13.00 uur ophalen. Het spreekt voor zich dat de betaling reeds op 26 maart 2019 bij de vereniging binnen moet zijn. Heeft u het afgelopen jaar uw emailadres of telefoonnummer gewijzigd wilt u dat dan ook doorgeven.

Enkele bijzonderheden ledenpas 2019
Geen speelsterkte meer op de pas
Geldig voor 2019 en 2020.
Geldig voor all-weather seizoen 2019-2020.
Pas wordt ongeldig bij betalingsachterstand.

Openingstoernooi (senioren).
Het openingstoernooi zal dit jaar plaatsvinden op zondag 31 maart vanaf 13.00 uur. Vooraf opgeven is niet nodig. Kom lekker een (eerste) balletje slaan, de indeling etc. wordt verzorgd.
De recreanten commissie.

Openingstoernooi (jeugd).
De openingshappening voor de jeugd zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 30 maart. Over het hoe en wat zal de jeugd de informatie direct van de trainers ontvangen.

HEEL Heerhugowaard bakt!
Zoals u gewend bent kan er tijdens de competities nog steeds genoten worden van thuisgebakken of meegenomen taarten. U kunt dat ook bij Steffi bestellen. Andere consumpties alleen via de kantine.

Kennismaking nieuwe leden.
Alle nieuwe leden worden donderdag avond 28 maart, om 20 uur uitgenodigd voor een (verdere) kennismaking met onze vereniging. Wij zullen op deze avond ingaan op alle bijzonderheden zoals competities, beschikbaarheid banen, clubladder en deelnemen aan de diverse activiteiten van onze vereniging.

Beschikbaarheid van de (buiten) banen op de competitie zondag ochtenden.
Op de zondagen in het voorjaar vindt de landelijke zondag competitie plaats. De KNLTB heeft dat nu samen laten vallen met de rood-oranje-groene jeugd competitie. Hierdoor hebben we hoogstwaarschijnlijk op de competitie zondagen van 9.00 tot 12 uur geen buitenbanen beschikbaar voor de overige recreanten. Leden kunnen dan gratis op schone schoenen in de hal tennissen.

BAANBOPPERS en GROENBOPPERS
Wat zouden wij zijn zonder vrijwilligers. Als vereniging zetten wij onze vrijwilligers misschien wel eens te weinig in het zonnetje. Maar als die er is dan zijn zij druk met snoeien en poetsen onder leiding van Jan. En met het vlakken, opschonen, leggen en vast trillen van de lijnen op de gravelbanen onder leiding van Iwan en Ad. Mocht u denken: "dat is misschien ook wel wat voor mij"? Extra menskracht is altijd welkom.

 

Contributie inning 2019.
Dit jaar heeft de contributie inning plaats gevonden dmv het Club Connect programma van de KNLTB. We hadden een informatiepakket beschikbaar maar tot onze schrik was de inning al gestart voor wij dit aan onze leden konden meedelen en uitleggen. Onze welgemeende excuses voor dit ongemak. Meer info op onze website.

CLUBLADDER

Met de actieve clubladder gaat bijna alles vanzelf: Elke 2 weken worden twee spelers op basis van positie, resultaten en beschikbaarheid gekoppeld. Je hebt dan 2 weken om de wedstrijd te spelen. Je wisselt van positie als je wint van een speler die boven je staat. Te druk of geblesseerd? Dan sla je een ronde over. Zie clubladder.nl

All weather banen
Als het weer de komende weken mee zit hopen we in april ook de all-weather banen speelklaar te hebben. Eind maart wordt nog nieuw hekwerk geplaatst. En eerst nog met de huidige verlichting, maar na Pasen zal die vervangen worden door LED-verlichting.


Beschikbaarheid van de (buiten) banen op de competitie zaterdagen.
Ook op de zaterdagen in het voorjaar wordt dit jaar weer volop aan de diverse competities deelgenomen. Maar dan zullen er toch minimaal 4 banen beschikbaar blijven voor de recreanten.

Het Bestuur

Nieuwsbrief Februari 2019


Nieuwe groundsman.
Met ingang van 1 februari is Ad Siemons, naast Iwan de Boer onze nieuwe groundsman. Tot deze datum was Ad een van onze trainers en hij trainde de laatste jaren voornamelijk de jeugd. Na 42 jaar als trainer te hebben gewerkt hebben we met Ad afgesproken dat hij zijn functie van trainer grotendeels neer zal leggen en dat hij verder zal gaan als onze groundsman.

Pasjes
Ook dit jaar is het de bedoeling dat we pasjes weer zelf op komen halen. Dit zal gebeuren in het weekend van 29 en 30 maart. Meer informatie hierover in de volgende nieuwsbrief.

Bok en Geit.
Op zondag 3 maart wordt de 2e editie van het Bok &Geit toernooi gehouden. Dit begint om 13.00 uur en zal zo rond 16.00 worden afgesloten. Dit is een mix toernooi, waar u zich individueel voor op kunt geven via toernooi.nl. Let op; er is een inschrijvingsstop bij 56 deelnemers. Via deze link meer informatie.

Contributie(inning).
Ook TV Heerhugowaard gaat verder automatiseren. Sinds vorig jaar gebruiken we de systemen van de KNLTB. Daarin zijn o.a. de ledenadministratie, het afhangsysteem en de club app ondergebracht. Dit jaar wordt dit uitgebreid met de automatische incasso voor de contributies, via KNLTB Club-Collect.Via Club-Collect heeft u afgelopen week een verzoek gekregen om uw contributie te betalen. Nadere uitleg op de website.

Zaterdagmiddag jeugd tennis.
Sinds 12 januari kunnen de jeugdspelers van de kring Alkmaar bij ons in de hal vrij komen tennissen. Met het doel de basisschool jeugd extra mogelijkheden te bieden om ook in de winterperiode de nodige partijtjes te spelen. Gemiddeld 20 jongens en meisjes komen nu iedere zaterdagmiddag om 12.30 uur naar de hal en spelen met veel plezier onder leiding van Guido en Remco een aantal partijtjes. We gaan hiermee door tot eind maart, dus grijp je kans!! Aanmelding graag een aantal dagen vooraf aan de zaterdag aan bij: jos.klaver@tvhhw.nl.

Walking tennis.
Walking tennis is op maandag 18 februari voorzichtig van start gegaan. Hierdoor krijgen meestal wat oudere leden de kans om langer te blijven tennissen. U bent tot april iedere maandag om 14 uur van harte welkom. Bij voldoende animo gaan we er tijdens het zomerseizoen ook lekker mee door. Interesse? recreanten@tvhhw.nl
Of kom eerst gewoon even kijken! Meer info staat op de website.

Sponsoren gezocht!
Wij zijn nog op zoek naar sponsoren, zodat we de toernooidagen leuk kunnen aankleden. Wij denken niet groot, dus alle kleine beetjes helpen. U kunt contact op nemen met Marianne 0612758243 of Yvette 0647677702.

Tennis Opleiding TV Heerhugowaard.
Tijdens de Ledenraad vergadering van 19 februari jl. heeft het bestuur de LR op de hoogte gebracht van haar activiteiten om de tennislessen betaalbaar te houden. Hiervoor zijn eerst meerdere gesprekken met de trainers gevoerd. Daarbij zijn diverse scenario’s aan de orde geweest, variërend van alle trainingen inclusief de volwassenen trainingen en opleidingen in eigen hand nemen tot het uitbesteden van alle trainingen, inclusief de tennisopleiding aan een derde partij. Via deze nieuwsbrief zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

De clubladder
Vorig jaar hebben er ongeveer 150 leden meegespeeld in de clubladder en wij hebben verzoeken gehonoreerd om er dit jaar weer mee verder te gaan. Misschien ook na het reguliere zomerseizoen op de all-weather. Nadere info volgt.

Clubkampioenschappen.
Op dit moment wordt er door de diverse commissies en werkgroepen hard gewerkt om de activiteitenkalender voor deze zomer en najaar in te vullen. Echter voor het organiseren van de clubkampioen-schappen in welke vorm dan ook heeft zich tot nu toe slechts een kandidaat aangemeld. Hebt u ideeën hoe deze kampioenschappen er dit jaar uit zouden kunnen zien of bent u in staat mee te werken aan de organisatie daarvan, laat het ons weten via bestuur@tvhhw.nl.

Begeleiding gezocht.
Door een begeleidingsorganisatie in HHW is de vraag gesteld of er leden in onze club zijn die een medemens met een lichamelijke of geestelijke handicap zouden willen begeleiden in het spelen van een spelletje tennis. Wij zoeken geen professionele begeleiders, maar gewoon mensen die een medemens wil helpen in een stukje beweging. Aanmelden bij bestuur@tvhhw.nl

SiU
Het eenjarig contract met SiU voor de huur van baan 6 is met instemming van de ledenraad met 4 jaar verlengd. Er gaat een gerucht dat zij nu baan 4 ook gaan huren, maar daar is geen sprake van.

Nieuwsbrief januari 2019


Vaarwel 2018 en welkom 2019.

Om te beginnen willen we iedereen een gezond en sportief 2019 wensen. We willen onze vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun ondersteuning en hopen ook in 2019 van jullie hulp in welke vorm dat ook gebruik te mogen maken.

Het jaar 2018 is het jaar van vele veranderingen geweest. Een jaar waarin we als bestuur, maar ook als vereniging veel zaken opnieuw hebben moeten ontdekken c.q. ontwikkelen. Denk daarbij aan het onderhoud van de banen, verandering in de horeca, onze ICT, een samenwerking met SiU waardoor we optimaler gebruik konden maken van onze tennishallen en de voorbereiding voor de renovatie banen 15-18.
Wij zijn hierdoor een aardig stuk op dreef maar absoluut nog niet klaar.

Wat staat ons zoal in 2019 te wachten?
Na een mooi start met het Open Rabo Oud & Nieuw toernooi hopen we natuurlijk op een prachtig zomerseizoen. Diverse commissies en werkgroepen zijn al druk bezig met de invullen van de diverse activiteiten voor competities en toernooien. Ons streven is om ook dit jaar een zeer gevarieerd programma aan te bieden. Nieuwe onderdelen daarin zullen in ieder geval zijn walking-tennis en een programma op de zaterdag middagen voor de jeugd tot ongeveer 13 jaar; de basisschool jeugd dus.

All-weather start
Tennisbouw BV is op 7 januari gestart met de renovatie van de banen 15 t&m 18 naar 4 all-weather banen. Zij zullen zich tot het uiterste inzetten om deze banen voor aanvang van het zomerseizoen speelklaar te hebben. Er zijn tonnen aan vervuild gravel afgegraven, het lava wordt geschoond en hergebruikt waarna de ondergrond (zand) geschoond wordt en voorzien van nieuwe drainage. Dan wordt de lava teruggebracht en voorzien van een topmat waarin/waarop heel klein gravel terugkomt. Zodra de banen bespeelbaar zijn zullen zij ook open gesteld worden voor de leden.

Regulier onderhoud
Iwan en zijn team zullen medio januari starten met het grote voorjaarsonderhoud zodat ook de 14 gravelbanen voor het zomerseizoen weer bespeelbaar zijn. Hebt u interesse om te helpen? Bent u werkzaam in de bouw of constructie bel ons. Hierbij geldt: vele handen maken licht werk. Wij zijn als club nagenoeg zelfwerkend en daarmee besparen we behoorlijk op uitgaven.

Bespiegelingen voor de toekomst
Wij denken dat er veel aandacht zal zijn voor het verder optimaliseren van ons park. We denken hierbij aan de aanleg van een beach-faciliteit op de banen 20 en 21 in samenwerking met volleybal vereniging Ardea. We hopen daarmee meer reuring op ons park te krijgen.

Baan 19 zal ook dit jaar weer klaargemaakt worden voor het realiseren van een aantal kidsbanen.
Het gebruik van onze tennishallen en de overige ruimte op ons complex zal het komend jaar punt van discussie en overleg zijn. Hoe kunnen we bijvoorbeeld verder samenwerken met andere verenigingen of instellingen zonder dat wij daarbij onze afkomst en toekomst - en dat is TENNIS - verloochenen, maar elkaar wel kunnen versterken.
Hierbij is de gemeente een belangrijke en bereidwillige partner geworden om sport in de breedte een nieuw gezicht te geven. Het zou toch mooi zijn dat we over een aantal jaren net zoveel kinderen tennisles kunnen laten krijgen als er bij SiU gaan gymmen en dat voor een ongeveer gelijke prijs! Of dat uw (klein-) kind van of naar de BSO op ons complex kan worden vervoerd om te sporten en daarvoor of daarna ook op dezelfde plaats opgevangen blijft.

Genoeg te doen dus en alles met het hoofddoel de tennisport te promoten. Wij willen dan ook bij deze een oproep doen aan al onze leden om ons dit komend jaar te helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van onze plannen. Bent u goed in het organiseren van een evenement laat het ons weten. Lijkt het begeleiden onze jeugd u wel wat, de jongens en meisjes zullen u dankbaar zijn.

Het bestuur.

Nieuwsbrief december 2018


Nieuwjaarsborrel.
Bij deze willen wij u uitnodigen om tijdens het Open Rabobank Oud&Nieuw toernooi op vrijdag avond 4 januari tussen 21 en 22 uur het glas met ons te heffen en elkaar het allerbeste te wensen voor 2019.

Jaarrekening en begroting
Op dinsdag 18 december heeft het bestuur de jaarstukken 2018 en de begroting 2019 ter goedkeuring gepresenteerd aan de Leden Raad. Tevens heeft de LR inzicht gekregen in de langere termijninvestering en onderhoud schema’s.
De jaarcijfers en begroting zijn tijdens deze vergadering goedgekeurd. Deze stukken alsmede de meerjaren onderhoud en investering schema’s staan vanaf vandaag op onze website.

ALV
De Leden Raad heeft de algemene ledenvergadering over 2018 uitgeschreven voor dinsdag 5 februari 2019 om 20.00 uur in het clubhuis. Uw aanwezigheid hierbij wordt door de LR en het bestuur zeer op prijs gesteld, zeker gezien de hectiek van het afgelopen jaar en onze plannen voor het komend jaar.

All Weather banen.
Zoals in de nieuwsbrief van oktober 2018 reeds vermeld waren wij voornemens de banen 15 t/m 18 om te bouwen tot all weather banen. De afgelopen weken heeft een werkgroep de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen en deze gepresenteerd aan de LR. De LR is mede op basis van de financiële onderbouwing akkoord gegaan met onze uiteindelijke keuze. Met de aanleg maar ook de subsidie aanvragen zal zo snel mogelijk begonnen worden. Het worden smashcourt banen.
Smashcourt is een ondergrond voor tennisbanen, die qua speeleigenschappen en uitstraling erg lijkt op gravel en wordt ook op een lava ondergrond aangelegd. Weersinvloeden hebben bijna geen effect op smashcourt en de banen kunnen onder nagenoeg alle weersomstandigheden bespeeld worden, het hele jaar door. Stofvorming en verwaaiing is minimaal, ook bij langdurige droogte. De baan hoeft dan ook nauwelijks beregend te worden. Alleen bij sneeuw en tijdens opdooi kan niet gespeeld worden.

In bewegen
Karen Bok van “In Bewegen” organiseert in samenwerking met Steffie op 21 januari 2019. Mindful Silent Walk Full Moon editie!. Inmiddels zijn er 25 gegadigden, mocht u op de wachtlijst willen, meer info op! http://www.inbewegen.nl/mindful-silent-walk-full-moon/

Tarieven horeca
U heeft het vast al wel gelezen, de boodschappen worden duurder volgend jaar. De prijzen van levensmiddelen en bepaalde diensten gaan van 6% naar 9%. Ook de kantine prijzen zullen stijgen, daardoor zal de prijs van een kopje koffie van €1,90 naar €1,95 gaan.

Pay en play
Sinds begin December is het mogelijk een vrije binnenbaan vanuit huis te reserveren. Kijk hiervoor op onze website:
Baan huren! Pay en Play!
Uiteraard is het ook mogelijk dit in het clubhuis te doen. Bij de bar ligt een I-Pad klaar waarop de reservering (incl.betaling) geregeld kan worden. Let wel: de betaling is in beide gevallen elektronisch (Ideal). De baanhuur in de Kerstvakantie is voor leden van de TVHHW op €13,50 gesteld, niet leden betalen de normaal geldende baanhuurprijzen.

Walking tennis
In navolging op onze eerdere mededeling hierover in de nieuwsbrief kunnen we u melden dat een groep enthousiaste vrijwilligers deze actie heeft opgepakt en vanaf januari 2019 handen en voeten gaat geven. De doelgroep (sorry, de 70+ ers) zullen binnenkort uitgenodigd worden om aan deze vorm van tennis mee te gaan doen. Houd uw email inbox dus scherp in de gaten.

I-pad / Tablet training
Ook wij als tennisvereniging maken steeds meer gebruik van moderne hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld het gebruik van de I-Pad om (binnen-) banen te reserveren (zie Pay en Play).
Voor diegene die hier toch nog wat moeite mee heeft, organiseren wij vanaf februari 2019 een aantal training middagen in ons clubhuis. Zie voor meer informatie op onze website of de folder in de kantine.

Bezetting Jeugdcommissie
Wij zijn intussen gestart met de voorbereidingen voor het komende zomerseizoen. Om het zomerprogramma met name voor de jeugd te kunnen uitvoeren hebben we nog een aantal enthousiaste leden/ouders nodig. Wilt u hier uw steentje aan bijdragen dan graag even contact met het bestuur of via bestuur@tvhhw.

Tenslotte wensen wij als bestuur van TV HHW u prettige Kerstdagen, een goede jaarwisseling en een gezond en sportief 2019.

Nieuwsbrief november 2018


Afscheiding tussen baan 5 en 6.

De impact van het aan de gymnastiekvereniging ter beschikking stellen van baan 6 houdt ons al bestuur flink bezig. Het idee om voorlopig de gordijnen te gebruiken als afscheiding blijkt in de praktijk onvoldoende te zijn. Diverse gebruikers van met name baan 5 hebben terecht hierover geklaagd.


Het hout is binnen, de klus kan beginnen!

Daarom heeft het bestuur besloten de semipermanente wand niet in het voorjaar of zomer van 2019 te plaatsen, maar nu zo snel mogelijk. Het benodigde hout is intussen aangekomen en onder leiding van Cor Scholten zullen een aantal vrijwilligers van zowel de gymnastiekclub als van ons de wand gaan bouwen. Wij zullen proberen de overlast, die dit zeker met zich meebrengt tot het minimum te beperken. Hiermee hopen we het gros van de terechte klachten weg te nemen. Wij zoeken overigens nog een paar leden die Cor kunnen helpen met de bouw van de wand. Wil jij nog wat voor de vereniging te doen? Meld je bij Cor Scholte of een van de bestuursleden.

Contributie 2019.

Het bestuur heeft de ledenraad voorgesteld om de contributie voor het seizoen 2019 te verlagen naar € 149,-. Het bestuur ziet dit als een kleine compensatie voor alle ongemakken die er waren in dit jaar. De ledenraad heeft hiermee ingestemd. Ons doel is om de hoogte van onze contributie kritisch te blijven bekijken en hopen die meer concurrerend met onze omgeving te maken in de komende jaren. De contributie voor de jeugd zal ook overeenkomstig verlaagd worden.

Activiteiten kalender 2019.

Wij zij deze week begonnen met het opstellen van de activiteiten kalender 2019. Uw input hierbij is belangrijk. We hebben ieder jaar toch wel een vol programma en dat vraagt een tijdige afstemming. Dus laat ons weten welke plannen u heeft.

Financiën

De penningmeester heeft de jaarcijfers over 2018 gereed. We zien wel een terugval in de inkomsten, maar ook het kosten nivo hebben we terug kunnen brengen, waardoor we ook dit jaar weer zwarte cijfers kunnen presenteren. Deze cijfers zullen nu samen met de begroting voor 2019 en de lange termijn investering overzicht ter goedkeuring aan de ledenraad gestuurd worden. Na goedkeuring zullen deze cijfers op de website geplaatst worden. Dit ruim voor de algemene ledenvergadering in januari of februari 2019.

Walking tennis

In navolging op walking voetbal, wat een behoorlijk succes begint te worden willen wij walking tennis gaan introduceren. Dit is een (tennis-)spelvorm waarbij de regels zijn aangepast waardoor het tennissen minder belastend voor het lichaam zal zijn, maar hopelijk het plezier in tennissen zelf overeind blijft. Hiermee hopen we dat (ook) de oudere tennisliefhebbers langer actief blijven en nog jaren van dit spelletje kunnen blijven genieten. Meer hierover in de nieuwsbrief van december.

Clubhuis nieuwe stijl.

Onder leiding van Steffie met haar team beginnen de aanpassingen aan het clubhuis gestalte te krijgen. Volgens ons ziet het er nu al geweldig uit!

De “huiskamer tafel”

Beiers bierfeest toernooi.

Zaterdag 10 november werd door de recreantencommissie een tennisavond georganiseerd en ons clubhuis was met slingers, ballonnen en biertafels veranderd in een heuse Bierstube.
De horecadames waren prachtig in het blauw/wit en serveerden grote pullen bier en heerlijke broodjes curryworst met sauerkraut.
Het tennissen in de Lederhose en Dirndls was een beetje warm en onhandig, maar het zag er schitterend uit. Na het tennissen kwam zanger en entertainer Niels Mul ons vermaken en gingen tot laat de voetjes van de vloer. Het was een zeer geslaagde avond en we willen de organisatoren en alle deelnemers bedanken voor hun gezelligheid en kijken alweer uit naar volgend jaar!

Beveiliging camera’s.

Ter beveiliging van ons clubhuis, maar zeker ook voor het personeel op de late avonduren zijn een aantal camera’s geplaatst. Deze camera’s staan in de kantine en de garagedeur. Op het scherm bij de ingang is duidelijk zichtbaar welke beelden er opgenomen worden.

Pieten Middag.

Ook dit jaar stuurt Sinterklaas weer Pieten naar TV Heerhugowaard. Zij gaan zaterdag 24 november van 13.30 tot 15.00 uur de boel weer eens flink op stelten zetten. Zorg dat je er eventueel met je vriendje ook bij bent. Aanmelden via de trainers of via trainers@tvhhw.nl

Nieuwsbrief Oktober 2018


Gemeente.
Het verschil van inzicht met de gemeente Heerhugowaard over onze plannen en de staat van onderhoud van ons park (zoals gemeld in de nieuwsbrief van september) is opgelost. Ook de gemeente is er nu van overtuigd dat wij als TV HHW er alles aan doen om ons park in optimale conditie te houden om wedstrijden op elk niveau te kunnen spelen. Ook onze ideeën over het mogelijk breder gebruik van onze faciliteiten is nu een punt van overleg ipv een punt van discussie. De gemeente wil nog wel met ons praten over het banenblok 19t&m21. De vraag is eigenlijk: gaat de gemeente een beach faciliteit op ons park aanleggen of doen wij als TV HHW dat.

Buiten spelen in de winter.
Op veler verzoek zullen wij deze winter een aantal buitenbanen zolang als mogelijk bespeelbaar houden. Het gaat dan om de banen 1 t&m 4 en 9, 10 en 11. De andere banen vallen om diverse redenen af. Het is ook voor ons een experiment en wij gaan kijken tot wanneer we dit kunnen aanbieden en we moeten uiteraard ook kijken naar de kosten hiervan. Het is in ieder geval nu al duidelijk dat bij vorst niet gespeeld kan worden. Of dit na een vorst periode wel mogelijk is, zullen we dan moeten bekijken. Daarnaast zal de verlichting tot maximaal 21.00 uur mogen branden ivm onze buren de Sterrenwacht.

All weather banen.
Tijdens de Ledenraad vergadering van september heeft de ledenraad ons groen licht gegeven om de banen 15 t&m 18 om te bouwen naar all weather banen. Dit om bij veel regenval en in de winter op een viertal banen permanent buiten door te kunnen blijven spelen. Er wordt nu door een groep leden onderzocht welke ondergrond het beste past bij onze vereniging. Hierbij worden uiteraard ook de kosten van aanleg en onderhoud van de diverse mogelijkheden in beschouwing genomen. Onderdeel van dit project, dat we voor het zomerseizoen van 2019 hopen af te ronden, is het verkrijgen van subsidies. Hiervoor is nu een traject gestart.

Baanonderhoud.
Zoals misschien al gezien zijn Iwan en Marcel met een aantal baanhoppers begonnen met het winterklaar maken van de banen. De banen 1-2-3-4 en 9-10-11 zullen er zolang als mogelijk in blijven zodat daar nog op getennist kan worden. Dit om alvast te wennen aan het buiten spelen in de winter op all weather banen. Zij zijn met baan 19-21 begonnen en de eerstvolgende banen die ontmanteld worden zijn baan 13 en 14.
Daarnaast blijven de banen 15-18 zo lang mogelijk in gebruik. Die banen hoeven niet winterklaar gemaakt te worden omdat de planning is dat we begin 2019 met de ombouw naar all weather banen kunnen beginnen.
De drainage van de banen moet om de 4 jaar geïnspecteerd en mogelijk doorgespoten worden. Dat is nog niet uitgevoerd, de noodzaak daartoe wordt nu bekeken. Mocht dat plaats vinden dan zal dat mogelijk enige overlast op gaan leveren. Er zullen nl “verborgen” putten opgegraven moeten worden en die liggen bijna allemaal op de toegangspaden.

TV HHW 2020 (Open Club?).
In het kader van de (Rabobank) ondersteuning op de gebieden van communicatie en marketing maar ook organisatie, structuur en cultuur hebben we op 26 september een volgende bijeenkomst gehad. De discussie in deze bijeenkomst spitste zich toe op de vraag: willen wij een open club zijn en wat houdt dat dan in? Willen we een standaard tennisvereniging blijven of moeten er meer mogelijkheden komen voor het gebruik van oa onze faciliteiten? Welke zijn deze mogelijkheden dan?
De groep waarin deze discussie plaatsvindt bestaat op dit moment uit 15 personen. Gezien de impact die de uitkomst van deze discussie kan hebben op de toekomst van de vereniging zou het heel goed zijn indien deze groep uitgebreid wordt met 5 a 10 nieuwe leden. Zegt u “daar wil ik best wel in meedenken en werken”, laat het ons weten.

Vrijwilliger.
Sinds deze week hebben wij een extra vrijwilliger in onze gelederen. Dit is Hesham Eddin. Hesham is een Syrische vluchteling, getrouwd heeft 2 kinderen en is nu 3 jaar in Nederland. Hij wil graag aan het werk en dat dan in een omgeving waar hij veel contacten heeft met mensen. Dit onder andere om de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen.

Kring Alkmaar(13 verenigingen)
Zoals eerder aangekondigd gaat de KNLTB werken met Kringen en neemt hiermee afscheid van de districten structuur.
Een Kring is gericht op kennisdeling, op samenwerking (jeugd, wedstrijdkalender, trainers, competitie), belangenbehartiging richting de gemeente (subsidies, duurzaamheid, accommodaties, veilig sportklimaat) en verder alles wat de Kring zelf van belang vindt.
Wij hebben ons aangesloten bij kring Alkmaar.
Onze eerste actie is om te kijken of we voor de jeugd tot ongeveer 12 jaar op regelmatige basis binnen de kring iets kunnen organiseren op de zaterdagmiddag.

Beiers Bierfeest!
Op zaterdag 10 november is er een Beiers Bierfeest toernooi. Er wordt gespeeld in de hal vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur. Elke deelnemer/ster speelt vier keer. Een half uur een dubbel of mix volgens het move up-move down systeem.
Het zou leuk zijn als je in dirndl of lederhose komt spelen. Inschrijving kan via toernooi.nl, ook zonder partner (aanvinken partner gezocht). Wij zorgen voor de indeling.
Schrijf snel in want er kunnen maar 40 spelers meedoen. Tschüss, bis bald!

Nieuwsbrief september 2018


TV Heerhugowaard 2020.
De wereld om ons heen veranderd, dit geldt voor ons als personen, maar zeker ook voor TV HHW. Dit geldt in het algemeen voor de tennissport zelf maar ook de beleving daarvan.
Eerst even wat feiten in dit kader: wat betreft het ledenaantal zijn we teruggelopen van 1800 in 2006 naar het huidige 1250. De halbezetting is in de laatste jaren teruggelopen van 90 naar 60%. Dit waren voor het bestuur in 2017 de redenen om eens na te gaan hoe we hier als vereniging op zouden kunnen inspelen. Hoe kunnen we onze vereniging toekomst bestendig maken. Hoe willen we dat onze vereniging er in 2020 uitziet! Hierbij ervan uit gaande dat niets onmogelijk is.
Ons motto daarbij was en is: niets doen is geen optie.
Dit geldt dan ook voor alle geledingen binnen de vereniging zoals leden, personeel, partners, horeca, faciliteiten en bestuur. In 2017 heeft het bestuur een aantal ideeën ontwikkeld die zouden kunnen leiden tot een meer toekomstbestendige tennisvereniging. Deze ideeën hadden betrekking op leden behoud en werving, beleving van de sport maar ook op kosten en inkomsten, gebruik van onze faciliteiten, de tennisopleiding etc. Deze ideeën zijn onder andere in de ALV van begin dit jaar besproken. Met een voorzichtig enthousiasme als resultaat. Daarnaast zijn deze ideeën getoetst dmv een enquête.

Gebruik van onze faciliteiten
Zoals al eerder aangegeven hebben we een terugloop in ledenaantal maar ook in de bezetting van de tennishallen met als gevolg dat onze “jas” niet alleen niet meer aan de moderne eisen voldoet maar ook te groot is geworden. Om hier “iets” aan te doen hebben we de volgende mogelijkheden onderzocht en (deels) uitgevoerd. Een nieuwe vloer in hal A, Led verlichting in de tennishallen, banen 20 en 21 gebruiken voor Beach activiteiten, aanleg van 4 All Weather banen maar ook de verhuur van een deel van onze tennishal. Met name dit laatste is een punt van discussie geworden. Echter zonder de verhuur van baan 6 aan de gymnastiekvereniging SiU zou de verdere modernisering en aanpassingen van het tennisaanbod financieel niet mogelijk zijn.

Financiën
Ieder jaar schrijven we, voor zover ik ook in het verleden kan kijken, zwarte cijfers. Echter indien we ook onze nodige reserveringen serieus nemen is dit voor de toekomst nog geen zekerheid. Daarnaast was een kritische blik op onze uitgaven nodig. Actie vereist dus.

Verduurzaming
Hier zijn we in feite in 2017 al mee gestart door de verlichting in de hallen en het clubgebouw te vervangen door led-verlichting: een forse investering maar ook een overeenkomstige kostenbesparing! De mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op een of meerder van onze daken worden verder onderzocht.

Beleving
De (nieuwe) leden moet weer het gevoel krijgen: ja dit is de club waar ik wil tennissen. De horeca is hier een heel belangrijk element in. In gesprekken met de toenmalige pachter (Carlo) zijn we er niet uitgekomen om hierin een modus te vinden die in onze ideeën paste. We hebben daarom aan het eind van 2017 afscheid van elkaar genomen en zijn met een nieuwe pachter in zee gegaan. In eerste instantie was dat Wesley Visser. Wesley haakte al heel snel om persoonlijke redenen af waardoor we genoodzaakt waren op heel koste termijn actie te nemen voor vervanging. Uiteindelijk is dat Steffie geworden. Zoals u nu kunt zien en waarschijnlijk heeft ervaren zijn al een aantal heel leuke aanpassingen doorgevoerd.

Faciliteiten
Onze faciliteiten bestaan in grote lijnen uit: de 21 buitenbanen, clubhuis, binnenbanen maar ook zaken als gebruik ICT. Het onderhoud en beheer was in handen van Dave. Hij deed dit met hart en ziel en in het algemeen tot ieders tevredenheid. Echter oa met betrekking tot het beschikbaar stellen van de buitenbanen na een regenbui liepen de meningen nog wel eens uiteen. In de gevoerde gesprekken daarover zijn we daar met elkaar niet uitgekomen hetgeen voor Dave toen reden was om per 31 juli van dit jaar met zijn activiteiten voor de vereniging te stoppen. Wij betreuren dit. Wij zijn op zoek gegaan naar een oplossing voor het onderhoud van de buitenbanen voor de rest van dit seizoen. Dit hebben we gevonden in de persoon van Iwan de Boer. Iwan neemt tot eind van dit jaar het onderhoud van de buiten banen voor zijn rekening. Hij zal dit doen naast het opleiden van een, meer permanente opvolger (Marcel Bakker) en een ploeg vrijwilligers (iets voor jou?). Het onderhoud van de hallen ed ligt nu in handen van Cor Scholten. Ook daar zijn we op zoek naar vrijwilligers. Dus bent jij een beetje technisch aangelegd dan ligt hier een kans voor jou!!

ICT (automatisering)
Sinds een aantal jaren heeft de KNLTB een vereniging automatisering systeem (KNLTB Club) ontwikkeld en beschikbaar gesteld aan de verenigingen. Wij hebben besloten hierop aan te haken. De systemen zijn nog niet optimaal maar bieden ons vele mogelijkheden op het gebied van ledenadministratie, incasso, uitbrengen nieuwsbrief, baan afhangen, vereniging app, communicatie binnen de vereniging etc.

Tennisopleiding
Bij analyse van onze financiën werd ons duidelijk dat aan het prestatief tennis deel van onze vereniging een behoorlijk prijskaartje hangt. Op zich geen probleem, wij zijn nu eenmaal een prestatief ingestelde vereniging. Echter deze kosten moeten wel in verhouding blijven met de andere kosten en inkomsten van de vereniging. Deze informatie heeft ons doen besluiten de subsidies aan het prestatieve deel van de vereniging drastisch terug te brengen. Wij realiseren ons dat dit (financiële) gevolgen heeft voor met name de ouders van de kinderen in de tennisopleiding. Wij hebben de leden (en ouders van deze leden) in het voorjaar van deze wijziging op de hoogte gebracht.

Communicatie
De communicatie binnen maar ook naar buiten de vereniging is zwak. Dit is met name duidelijk geworden bij de vele veranderingen die we de laatste tijd hebben doorgevoerd. Hier valt nog het nodige aan te doen! Wij zijn sinds kort in de gelukkige omstandigheid dat we in aanmerking komen voor de Rabobank (financier) Vereniging ondersteuning. Deze ondersteuning bestaat uit de professionele ondersteuning op het gebied van communicatie en marketing, maar ook cultuur en organisatie-ontwikkeling. In het voorjaar hebben hierover al een aantal gesprekken plaatsgevonden met een ruime vertegenwoordiging van de vereniging. Wij gaan hier de komende maanden mee verder en hopen dat we de nodige handvatten krijgen aangereikt om op deze gebieden duidelijke vorderingen te maken. Naast de moderne communicatiemiddelen zal ook de analoge versie van de Nieuwsbrief vanaf deze editie in het clubgebouw aanwezig zijn. Input voor dit traject zijn oa de uitkomsten van een brainstormgroep van januari dit jaar en de enquête die we hebben gehouden in het voorjaar.

Gemeente
De gemeente was, is en blijft van mening dat wij in 2013 niet 14 maar 21 banen hadden moeten renoveren. Het was toen absoluut nooit onze bedoeling alle banen te renoveren. De gemeente beticht ons ervan dat wij met name de banen 15 t/m 21 niet onderhouden en wij dus het huurcontract niet nakomen en contractbreuk plegen. De gemeente heeft daarom gedreigd de banen 19 t/m 21 aan ons te onttrekken. Uiteraard hebben wij daarop gereageerd en hebben de wethouder en de ambtenaren dan ook aangegeven eerst maar eens bij ons op het park te komen kijken voor zij voorbarige conclusies trekken.

Het bestuur.
  Weer Heerhugowaard