Skip to main content
banner

Visie tennisopleiding

Tennisvereniging Heerhugowaard heeft een uniek streven in tennissend Nederland: "zo hoog mogelijk spelen in de competitie en in toernooien met door ons zelf opgeleide spelers". Dit streven klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook, maar onze eerste herenteam speelt eredivisie en het eerste mixteam speelt 1e  klasse. Dat is de top van Nederland. De lat ligt dus hoog. Om dat hoge niveau te bereiken, daarnaast ook sociaal te zijn en met succes in een team te kunnen functioneren, bieden we meerdere soorten trainingen aan.

De opzet van de tennisopleiding

De opzet van de Tennisopleiding TV HHW hebben we vorig jaar gewijzigd en dat is goed bevallen. We hebben de opzet van de Tennisopleiding verbreed. Alle jeugdspelers van de vereniging (in de categorieën rood, oranje, groen en junioren) hebben nu ook hun plek binnen de tennisopleiding gekregen. In deze trainingsgroepen zitten ook veel recreatieve jeugdspelers, die tennis gewoon een leuke sport vinden, ook gerust wedstrijden en/of competitie willen spelen, maar die niet perse echte wedstrijdspelers willen worden. De kinderen die dat wel willen (en die ook die potentie hebben) stromen op een gegeven moment door naar de categorie PRO. Meer informatie over de training voor deze categorieën vindt u hier

Daarnaast hebben we, zoals vanouds, een intensief traject voor de echte wedstrijdspelers (categorie PRO). Dat dit traject het beste traject is dat je in Noord-Holland kun volgen blijkt uit de resultaten. De enige drie spelers uit  Noord-Holland die de laatste jaren internationale aansluiting hebben gevonden (Nina Kruijer, Dax Donders en Annick Melgers) zijn immers binnen de Tennisopleiding TV HHW opgeleid !

Nina KruijerDax DondersAnnick Melgers

Dit intensievere traject voor de echte wedstrijdspelers (categorie PRO) bestaat uit trainingen van de Tennisopleiding, teamtraining, conditietraining en privétraining.

  • Tennisopleiding TV HHW: deze training is gericht op wedstrijdspelers die zoeken naar extra trainingsmogelijkheden om zijn/haar spel naar een hoger plan te tillen. We werken zoveel mogelijk met twaalf spelers, twee trainers, op drie banen. Deze training kun je meerdere keren per week volgen en zijn de basis voor iedere speler. De technische ontwikkeling van je tennisspel en tactische vaardigheden staan hier centraal.
  • Teamtraining: deze trainingen worden gegeven ter voorbereiding op en tijdens de competitie. Er wordt veel aandacht gegeven aan het samen spelen met anderen/het spelen in een team. Tennis is een individuele sport, maar samenwerken met medespelers is bij ons ook heel belangrijk. Ook de tactische aspecten van teamtennis (dubbelspeltechnieken) komen hierbij aan bod.
  • Conditietraining maakt ook onderdeel uit van ons aanbod. Hierin staan (toegespitst op tennis) coördinatie, kracht, snelheid en het onderhouden van je lichaam centraal. We maken hiervoor gebruik van onze eigen kracht- en conditieruimte. klik hier voor meer informatie.
  • Privétraining: voor verdere perfectie van je spel, zowel technisch als tactisch, zuiver op de persoon gericht. 

Wij zouden het heel leuk vinden als je ook komend jaar de uitdaging aan wilt gaan om je spel te verbeteren om zo het plezier te verhogen! Opgeven voor de Tennisopleiding TV HHW kan via deze link.

De tarieven van de Tennisopleiding TV HHW vindt u hier

De algemene voorwaarden van de Tennisopleiding TV HHW vindt u hier

logo tennisopleidinghhw

Weer Heerhugowaard

baanhuren