Skip to main content

Nieuwsbrieven

 Zoeken

  • Zoeken naar:     Zoeken 
Aantal per pagina:

Nieuwsflits Augustus 2019


Nieuwsflits Augustus 2019

Tennistraining van Remco en Guido! Recreanten opgelet!
Zoals u heeft kunnen lezen in de augustus Nieuwsbrief zullen onze trainers Remco en Guido het komende winterseizoen naast de lessen van ALL-IN ook recreanten lessen verzorgen. Dit doen zij naast hun werkzaamheden voor de tennisopleiding van de club.

Er zijn nog een aantal hal uren vrij waarop het mogelijk is om les te krijgen van Remco en/of Guido. Zowel in de avond als ochtend bestaat de mogelijkheid voor privé, duo- of groepslessen!!

Je kunt je nu aanmelden via de site www.tvheerhugowaard.nl of bel voor meer informatie 0624855599 (Guido Potma). Bij genoeg animo willen ze in de ochtenduren (ma-vr) ook weer een les + een wedstrijd-programma in elkaar zetten!

Ook zullen ze deze winter starten met een aantal thema lessen op de zaterdagmiddag! Houd de site en nieuwsbrief goed in de gaten voor de start van deze trainingen. Inschrijven voor de avond en ochtendlessen kan nog tot 18 september. Dus geef je snel op!!

All-weather banen versus gravelbanen!
Zoals op bijgaande foto’s duidelijk zichtbaar is, is een forse regenbui een echte spelbreker voor het buiten tennisplezier. Echter zijn de ergste buien over dan kunt u direct spelen op de all-weather banen.

Nieuwsbrief Augustus 2019


Elro toernooi.

Zondag 24 augustus start het bekende Elro toernooi. Ook nu zijn er weer kosten noch moeite gespaard om u een leuke week te presenteren. Zo kunt u zondag 24/8 vanaf 16u kaas en wijnproeven, op woensdag 28/8 vanaf 18u genieten van een visavond en vrijdag 30/8 vanaf 18u genieten van een BBQ.

Wintertennis cq competities binnen en buiten.
Jan en Frits hebben in navolging van de Hooge Waerderbinnencompetitie een winter-competitie voor de all-weather banen opgezet. Op woensdagavond vanaf 18.30 tot 20.30 en van 20.30 tot 22.30 uur worden er per duo steeds 2 wedstrijdjes gespeeld. Opgeven kan via allweather buitencompetitie daar vindt u ook alle overige informatie.

Overleg met de gemeente.
Op vrijdag 5 juli kreeg de voorzitter van onze vereniging een brief overhandigd van wethouder Does met een voorstel voor het uitvoeren van een pilot “breedtesport”. Het voorstel gaat echter voorbij aan de gesprekken en bevestigde afspraken die we de afgelopen maanden met de gemeente hebben gehad en gemaakt. Wij nemen dit voorstel derhalve niet serieus. We zullen de gemeente hiervan op de hoogte brengen. Het voorstel zal voor eventuele publicatie eerst aan de LR voorgelegd worden.

Nieuwe kachels in hal B.
Op veler verzoek is hal B van nieuwe kachels voorzien. Wij hebben uitgebreid gekeken naar alternatieven zoals zonnewarmte – aardwarmte- warmtewisselaars etc. Echter door het volume van de hal en de huidige technieken is op dit moment financieel nog geen redelijk alternatief voorhanden. Daarom is besloten om nieuwe hoog rendement gaskachels te plaatsen.

Baanblok 19/21.
Zoals u gemerkt heeft is het er dit jaar niet van gekomen om de banen 20 en 21 om te bouwen naar een Beachcourt. Voor dit jaar zijn deze banen weer voor tennissen provisorisch gereed gemaakt. We zullen de komende maanden een besluit nemen over hoe we dit het volgend zomerseizoen gaan oppakken.

Een rookvrij sportpark vanaf 1 oktober 2019.
De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals op het terras of langs de lijn. Een rookvrije sportvereniging draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Help je mee?

Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken.

Meer informatie over stoppen met roken:  www.ikstopnu.nl en/of www.stoptober.nl

Beëindiging samenwerking met All-in.
In mei melden wij onze discussie met All-in over de beëindiging van de lessen en trainingen aan recreanten ten gunste van onze eigen leraren. All-in zal de komende winter nog een aantal avondlessen verzorgen. De overige lessen worden vanaf deze winter door Remco en Guido verzorgd. Na deze winter zullen alle lessen voor recreanten door Remco en Guido verzorgd worden. Wilt u deze winter nog een jaar gebruik maken van All-in dan kunt u dat nog kenbaar maken bij All-in (info@tennisschoolall-in.nl).  

Wij danken All-in voor de manier waarop zij de vele jaren invulling hebben gegeven aan de lessen en trainingen aan oa onze recreanten. Vele leden hebben de eerste beginselen van het tennisspelletje bij All-in geleerd.

Tennislessen overdag.
Door het wegvallen van All-in voor wat betreft de lessen cq trainingen overdag worden deze lessen vanaf nu ingevuld door onze eigen trainers Guido en Remco. Voor meer informatie over de tijden en kosten verwijzen wij u graag naar hen.

Bestuursleden gezocht
Afgelopen zomer werd het pijnlijk duidelijk dat een bestuur van 5 personen erg krap is voor onze vereniging. Onze voorzitter Jos Klaver was langere tijd als enige aanwezig. De penningmeester Theo Al, secretaris Geert Draaistra en de bestuursleden Piet Berkhout en Rob Muijsert genoten langere tijd van hun vakantie. Hebt u gevoel bij en voor onze vereniging en denkt u misschien wel een bijdrage te kunnen en willen leveren aan het optimaliseren van onze vereniging, dan nodigen wij u van harte uit om eens langs te komen.

Het komende jaar zal onder andere in het teken staan van een mogelijke invulling van de breedte sport, aanschaf zonnepanelen, relatie gemeente, hernieuwde invulling tennislessen, vernieuwing onderhoudsmaterialen, het realiseren van een zomer (opening) kantine met toegang kleedkamers en toiletten.

Oefenkooi vernieuwd
Het heeft even geduurd maar uiteindelijk is de oefenkooi voorzien van een nieuwe vloer en in zijn geheel opgeknapt. Voor de liefhebbers en dat zijn er best veel, weer een mooie plaats om speciale trainingen uit te voeren.

Nieuwsbrief Maart 2019


Het zomerseizoen gaat beginnen!

Pasjes ophalen
De pasjes voor het komende seizoen zijn ook dit jaar weer zelf op te halen in het clubhuis op: Vrijdagavond 29 maart van 19 tot 21 uur en Zaterdag 30 maart van 10 tot 13 uur.
Ook kunt u uw pasje tijdens het openingstoernooi op zondag 31 maart vanaf 13.00 uur ophalen. Het spreekt voor zich dat de betaling reeds op 26 maart 2019 bij de vereniging binnen moet zijn. Heeft u het afgelopen jaar uw emailadres of telefoonnummer gewijzigd wilt u dat dan ook doorgeven.

Enkele bijzonderheden ledenpas 2019
Geen speelsterkte meer op de pas
Geldig voor 2019 en 2020.
Geldig voor all-weather seizoen 2019-2020.
Pas wordt ongeldig bij betalingsachterstand.

Openingstoernooi (senioren).
Het openingstoernooi zal dit jaar plaatsvinden op zondag 31 maart vanaf 13.00 uur. Vooraf opgeven is niet nodig. Kom lekker een (eerste) balletje slaan, de indeling etc. wordt verzorgd.
De recreanten commissie.

Openingstoernooi (jeugd).
De openingshappening voor de jeugd zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 30 maart. Over het hoe en wat zal de jeugd de informatie direct van de trainers ontvangen.

HEEL Heerhugowaard bakt!
Zoals u gewend bent kan er tijdens de competities nog steeds genoten worden van thuisgebakken of meegenomen taarten. U kunt dat ook bij Steffi bestellen. Andere consumpties alleen via de kantine.

Kennismaking nieuwe leden.
Alle nieuwe leden worden donderdag avond 28 maart, om 20 uur uitgenodigd voor een (verdere) kennismaking met onze vereniging. Wij zullen op deze avond ingaan op alle bijzonderheden zoals competities, beschikbaarheid banen, clubladder en deelnemen aan de diverse activiteiten van onze vereniging.

Beschikbaarheid van de (buiten) banen op de competitie zondag ochtenden.
Op de zondagen in het voorjaar vindt de landelijke zondag competitie plaats. De KNLTB heeft dat nu samen laten vallen met de rood-oranje-groene jeugd competitie. Hierdoor hebben we hoogstwaarschijnlijk op de competitie zondagen van 9.00 tot 12 uur geen buitenbanen beschikbaar voor de overige recreanten. Leden kunnen dan gratis op schone schoenen in de hal tennissen.

BAANBOPPERS en GROENBOPPERS
Wat zouden wij zijn zonder vrijwilligers. Als vereniging zetten wij onze vrijwilligers misschien wel eens te weinig in het zonnetje. Maar als die er is dan zijn zij druk met snoeien en poetsen onder leiding van Jan. En met het vlakken, opschonen, leggen en vast trillen van de lijnen op de gravelbanen onder leiding van Iwan en Ad. Mocht u denken: "dat is misschien ook wel wat voor mij"? Extra menskracht is altijd welkom.

 

Contributie inning 2019.
Dit jaar heeft de contributie inning plaats gevonden dmv het Club Connect programma van de KNLTB. We hadden een informatiepakket beschikbaar maar tot onze schrik was de inning al gestart voor wij dit aan onze leden konden meedelen en uitleggen. Onze welgemeende excuses voor dit ongemak. Meer info op onze website.

CLUBLADDER

Met de actieve clubladder gaat bijna alles vanzelf: Elke 2 weken worden twee spelers op basis van positie, resultaten en beschikbaarheid gekoppeld. Je hebt dan 2 weken om de wedstrijd te spelen. Je wisselt van positie als je wint van een speler die boven je staat. Te druk of geblesseerd? Dan sla je een ronde over. Zie clubladder.nl

All weather banen
Als het weer de komende weken mee zit hopen we in april ook de all-weather banen speelklaar te hebben. Eind maart wordt nog nieuw hekwerk geplaatst. En eerst nog met de huidige verlichting, maar na Pasen zal die vervangen worden door LED-verlichting.


Beschikbaarheid van de (buiten) banen op de competitie zaterdagen.
Ook op de zaterdagen in het voorjaar wordt dit jaar weer volop aan de diverse competities deelgenomen. Maar dan zullen er toch minimaal 4 banen beschikbaar blijven voor de recreanten.

Het Bestuur

Nieuwsbrief Februari 2019


Nieuwe groundsman.
Met ingang van 1 februari is Ad Siemons, naast Iwan de Boer onze nieuwe groundsman. Tot deze datum was Ad een van onze trainers en hij trainde de laatste jaren voornamelijk de jeugd. Na 42 jaar als trainer te hebben gewerkt hebben we met Ad afgesproken dat hij zijn functie van trainer grotendeels neer zal leggen en dat hij verder zal gaan als onze groundsman.

Pasjes
Ook dit jaar is het de bedoeling dat we pasjes weer zelf op komen halen. Dit zal gebeuren in het weekend van 29 en 30 maart. Meer informatie hierover in de volgende nieuwsbrief.

Bok en Geit.
Op zondag 3 maart wordt de 2e editie van het Bok &Geit toernooi gehouden. Dit begint om 13.00 uur en zal zo rond 16.00 worden afgesloten. Dit is een mix toernooi, waar u zich individueel voor op kunt geven via toernooi.nl. Let op; er is een inschrijvingsstop bij 56 deelnemers. Via deze link meer informatie.

Contributie(inning).
Ook TV Heerhugowaard gaat verder automatiseren. Sinds vorig jaar gebruiken we de systemen van de KNLTB. Daarin zijn o.a. de ledenadministratie, het afhangsysteem en de club app ondergebracht. Dit jaar wordt dit uitgebreid met de automatische incasso voor de contributies, via KNLTB Club-Collect.Via Club-Collect heeft u afgelopen week een verzoek gekregen om uw contributie te betalen. Nadere uitleg op de website.

Zaterdagmiddag jeugd tennis.
Sinds 12 januari kunnen de jeugdspelers van de kring Alkmaar bij ons in de hal vrij komen tennissen. Met het doel de basisschool jeugd extra mogelijkheden te bieden om ook in de winterperiode de nodige partijtjes te spelen. Gemiddeld 20 jongens en meisjes komen nu iedere zaterdagmiddag om 12.30 uur naar de hal en spelen met veel plezier onder leiding van Guido en Remco een aantal partijtjes. We gaan hiermee door tot eind maart, dus grijp je kans!! Aanmelding graag een aantal dagen vooraf aan de zaterdag aan bij: jos.klaver@tvhhw.nl.

Walking tennis.
Walking tennis is op maandag 18 februari voorzichtig van start gegaan. Hierdoor krijgen meestal wat oudere leden de kans om langer te blijven tennissen. U bent tot april iedere maandag om 14 uur van harte welkom. Bij voldoende animo gaan we er tijdens het zomerseizoen ook lekker mee door. Interesse? recreanten@tvhhw.nl
Of kom eerst gewoon even kijken! Meer info staat op de website.

Sponsoren gezocht!
Wij zijn nog op zoek naar sponsoren, zodat we de toernooidagen leuk kunnen aankleden. Wij denken niet groot, dus alle kleine beetjes helpen. U kunt contact op nemen met Marianne 0612758243 of Yvette 0647677702.

Tennis Opleiding TV Heerhugowaard.
Tijdens de Ledenraad vergadering van 19 februari jl. heeft het bestuur de LR op de hoogte gebracht van haar activiteiten om de tennislessen betaalbaar te houden. Hiervoor zijn eerst meerdere gesprekken met de trainers gevoerd. Daarbij zijn diverse scenario’s aan de orde geweest, variërend van alle trainingen inclusief de volwassenen trainingen en opleidingen in eigen hand nemen tot het uitbesteden van alle trainingen, inclusief de tennisopleiding aan een derde partij. Via deze nieuwsbrief zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

De clubladder
Vorig jaar hebben er ongeveer 150 leden meegespeeld in de clubladder en wij hebben verzoeken gehonoreerd om er dit jaar weer mee verder te gaan. Misschien ook na het reguliere zomerseizoen op de all-weather. Nadere info volgt.

Clubkampioenschappen.
Op dit moment wordt er door de diverse commissies en werkgroepen hard gewerkt om de activiteitenkalender voor deze zomer en najaar in te vullen. Echter voor het organiseren van de clubkampioen-schappen in welke vorm dan ook heeft zich tot nu toe slechts een kandidaat aangemeld. Hebt u ideeën hoe deze kampioenschappen er dit jaar uit zouden kunnen zien of bent u in staat mee te werken aan de organisatie daarvan, laat het ons weten via bestuur@tvhhw.nl.

Begeleiding gezocht.
Door een begeleidingsorganisatie in HHW is de vraag gesteld of er leden in onze club zijn die een medemens met een lichamelijke of geestelijke handicap zouden willen begeleiden in het spelen van een spelletje tennis. Wij zoeken geen professionele begeleiders, maar gewoon mensen die een medemens wil helpen in een stukje beweging. Aanmelden bij bestuur@tvhhw.nl

SiU
Het eenjarig contract met SiU voor de huur van baan 6 is met instemming van de ledenraad met 4 jaar verlengd. Er gaat een gerucht dat zij nu baan 4 ook gaan huren, maar daar is geen sprake van.

Nieuwsbrief januari 2019


Vaarwel 2018 en welkom 2019.

Om te beginnen willen we iedereen een gezond en sportief 2019 wensen. We willen onze vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun ondersteuning en hopen ook in 2019 van jullie hulp in welke vorm dat ook gebruik te mogen maken.

Het jaar 2018 is het jaar van vele veranderingen geweest. Een jaar waarin we als bestuur, maar ook als vereniging veel zaken opnieuw hebben moeten ontdekken c.q. ontwikkelen. Denk daarbij aan het onderhoud van de banen, verandering in de horeca, onze ICT, een samenwerking met SiU waardoor we optimaler gebruik konden maken van onze tennishallen en de voorbereiding voor de renovatie banen 15-18.
Wij zijn hierdoor een aardig stuk op dreef maar absoluut nog niet klaar.

Wat staat ons zoal in 2019 te wachten?
Na een mooi start met het Open Rabo Oud & Nieuw toernooi hopen we natuurlijk op een prachtig zomerseizoen. Diverse commissies en werkgroepen zijn al druk bezig met de invullen van de diverse activiteiten voor competities en toernooien. Ons streven is om ook dit jaar een zeer gevarieerd programma aan te bieden. Nieuwe onderdelen daarin zullen in ieder geval zijn walking-tennis en een programma op de zaterdag middagen voor de jeugd tot ongeveer 13 jaar; de basisschool jeugd dus.

All-weather start
Tennisbouw BV is op 7 januari gestart met de renovatie van de banen 15 t&m 18 naar 4 all-weather banen. Zij zullen zich tot het uiterste inzetten om deze banen voor aanvang van het zomerseizoen speelklaar te hebben. Er zijn tonnen aan vervuild gravel afgegraven, het lava wordt geschoond en hergebruikt waarna de ondergrond (zand) geschoond wordt en voorzien van nieuwe drainage. Dan wordt de lava teruggebracht en voorzien van een topmat waarin/waarop heel klein gravel terugkomt. Zodra de banen bespeelbaar zijn zullen zij ook open gesteld worden voor de leden.

Regulier onderhoud
Iwan en zijn team zullen medio januari starten met het grote voorjaarsonderhoud zodat ook de 14 gravelbanen voor het zomerseizoen weer bespeelbaar zijn. Hebt u interesse om te helpen? Bent u werkzaam in de bouw of constructie bel ons. Hierbij geldt: vele handen maken licht werk. Wij zijn als club nagenoeg zelfwerkend en daarmee besparen we behoorlijk op uitgaven.

Bespiegelingen voor de toekomst
Wij denken dat er veel aandacht zal zijn voor het verder optimaliseren van ons park. We denken hierbij aan de aanleg van een beach-faciliteit op de banen 20 en 21 in samenwerking met volleybal vereniging Ardea. We hopen daarmee meer reuring op ons park te krijgen.

Baan 19 zal ook dit jaar weer klaargemaakt worden voor het realiseren van een aantal kidsbanen.
Het gebruik van onze tennishallen en de overige ruimte op ons complex zal het komend jaar punt van discussie en overleg zijn. Hoe kunnen we bijvoorbeeld verder samenwerken met andere verenigingen of instellingen zonder dat wij daarbij onze afkomst en toekomst - en dat is TENNIS - verloochenen, maar elkaar wel kunnen versterken.
Hierbij is de gemeente een belangrijke en bereidwillige partner geworden om sport in de breedte een nieuw gezicht te geven. Het zou toch mooi zijn dat we over een aantal jaren net zoveel kinderen tennisles kunnen laten krijgen als er bij SiU gaan gymmen en dat voor een ongeveer gelijke prijs! Of dat uw (klein-) kind van of naar de BSO op ons complex kan worden vervoerd om te sporten en daarvoor of daarna ook op dezelfde plaats opgevangen blijft.

Genoeg te doen dus en alles met het hoofddoel de tennisport te promoten. Wij willen dan ook bij deze een oproep doen aan al onze leden om ons dit komend jaar te helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van onze plannen. Bent u goed in het organiseren van een evenement laat het ons weten. Lijkt het begeleiden onze jeugd u wel wat, de jongens en meisjes zullen u dankbaar zijn.

Het bestuur.

Nieuwsbrief december 2018


Nieuwjaarsborrel.
Bij deze willen wij u uitnodigen om tijdens het Open Rabobank Oud&Nieuw toernooi op vrijdag avond 4 januari tussen 21 en 22 uur het glas met ons te heffen en elkaar het allerbeste te wensen voor 2019.

Jaarrekening en begroting
Op dinsdag 18 december heeft het bestuur de jaarstukken 2018 en de begroting 2019 ter goedkeuring gepresenteerd aan de Leden Raad. Tevens heeft de LR inzicht gekregen in de langere termijninvestering en onderhoud schema’s.
De jaarcijfers en begroting zijn tijdens deze vergadering goedgekeurd. Deze stukken alsmede de meerjaren onderhoud en investering schema’s staan vanaf vandaag op onze website.

ALV
De Leden Raad heeft de algemene ledenvergadering over 2018 uitgeschreven voor dinsdag 5 februari 2019 om 20.00 uur in het clubhuis. Uw aanwezigheid hierbij wordt door de LR en het bestuur zeer op prijs gesteld, zeker gezien de hectiek van het afgelopen jaar en onze plannen voor het komend jaar.

All Weather banen.
Zoals in de nieuwsbrief van oktober 2018 reeds vermeld waren wij voornemens de banen 15 t/m 18 om te bouwen tot all weather banen. De afgelopen weken heeft een werkgroep de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen en deze gepresenteerd aan de LR. De LR is mede op basis van de financiële onderbouwing akkoord gegaan met onze uiteindelijke keuze. Met de aanleg maar ook de subsidie aanvragen zal zo snel mogelijk begonnen worden. Het worden smashcourt banen.
Smashcourt is een ondergrond voor tennisbanen, die qua speeleigenschappen en uitstraling erg lijkt op gravel en wordt ook op een lava ondergrond aangelegd. Weersinvloeden hebben bijna geen effect op smashcourt en de banen kunnen onder nagenoeg alle weersomstandigheden bespeeld worden, het hele jaar door. Stofvorming en verwaaiing is minimaal, ook bij langdurige droogte. De baan hoeft dan ook nauwelijks beregend te worden. Alleen bij sneeuw en tijdens opdooi kan niet gespeeld worden.

In bewegen
Karen Bok van “In Bewegen” organiseert in samenwerking met Steffie op 21 januari 2019. Mindful Silent Walk Full Moon editie!. Inmiddels zijn er 25 gegadigden, mocht u op de wachtlijst willen, meer info op! http://www.inbewegen.nl/mindful-silent-walk-full-moon/

Tarieven horeca
U heeft het vast al wel gelezen, de boodschappen worden duurder volgend jaar. De prijzen van levensmiddelen en bepaalde diensten gaan van 6% naar 9%. Ook de kantine prijzen zullen stijgen, daardoor zal de prijs van een kopje koffie van €1,90 naar €1,95 gaan.

Pay en play
Sinds begin December is het mogelijk een vrije binnenbaan vanuit huis te reserveren. Kijk hiervoor op onze website:
Baan huren! Pay en Play!
Uiteraard is het ook mogelijk dit in het clubhuis te doen. Bij de bar ligt een I-Pad klaar waarop de reservering (incl.betaling) geregeld kan worden. Let wel: de betaling is in beide gevallen elektronisch (Ideal). De baanhuur in de Kerstvakantie is voor leden van de TVHHW op €13,50 gesteld, niet leden betalen de normaal geldende baanhuurprijzen.

Walking tennis
In navolging op onze eerdere mededeling hierover in de nieuwsbrief kunnen we u melden dat een groep enthousiaste vrijwilligers deze actie heeft opgepakt en vanaf januari 2019 handen en voeten gaat geven. De doelgroep (sorry, de 70+ ers) zullen binnenkort uitgenodigd worden om aan deze vorm van tennis mee te gaan doen. Houd uw email inbox dus scherp in de gaten.

I-pad / Tablet training
Ook wij als tennisvereniging maken steeds meer gebruik van moderne hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld het gebruik van de I-Pad om (binnen-) banen te reserveren (zie Pay en Play).
Voor diegene die hier toch nog wat moeite mee heeft, organiseren wij vanaf februari 2019 een aantal training middagen in ons clubhuis. Zie voor meer informatie op onze website of de folder in de kantine.

Bezetting Jeugdcommissie
Wij zijn intussen gestart met de voorbereidingen voor het komende zomerseizoen. Om het zomerprogramma met name voor de jeugd te kunnen uitvoeren hebben we nog een aantal enthousiaste leden/ouders nodig. Wilt u hier uw steentje aan bijdragen dan graag even contact met het bestuur of via bestuur@tvhhw.

Tenslotte wensen wij als bestuur van TV HHW u prettige Kerstdagen, een goede jaarwisseling en een gezond en sportief 2019.

Nieuwsbrief november 2018


Afscheiding tussen baan 5 en 6.

De impact van het aan de gymnastiekvereniging ter beschikking stellen van baan 6 houdt ons al bestuur flink bezig. Het idee om voorlopig de gordijnen te gebruiken als afscheiding blijkt in de praktijk onvoldoende te zijn. Diverse gebruikers van met name baan 5 hebben terecht hierover geklaagd.


Het hout is binnen, de klus kan beginnen!

Daarom heeft het bestuur besloten de semipermanente wand niet in het voorjaar of zomer van 2019 te plaatsen, maar nu zo snel mogelijk. Het benodigde hout is intussen aangekomen en onder leiding van Cor Scholten zullen een aantal vrijwilligers van zowel de gymnastiekclub als van ons de wand gaan bouwen. Wij zullen proberen de overlast, die dit zeker met zich meebrengt tot het minimum te beperken. Hiermee hopen we het gros van de terechte klachten weg te nemen. Wij zoeken overigens nog een paar leden die Cor kunnen helpen met de bouw van de wand. Wil jij nog wat voor de vereniging te doen? Meld je bij Cor Scholte of een van de bestuursleden.

Contributie 2019.

Het bestuur heeft de ledenraad voorgesteld om de contributie voor het seizoen 2019 te verlagen naar € 149,-. Het bestuur ziet dit als een kleine compensatie voor alle ongemakken die er waren in dit jaar. De ledenraad heeft hiermee ingestemd. Ons doel is om de hoogte van onze contributie kritisch te blijven bekijken en hopen die meer concurrerend met onze omgeving te maken in de komende jaren. De contributie voor de jeugd zal ook overeenkomstig verlaagd worden.

Activiteiten kalender 2019.

Wij zij deze week begonnen met het opstellen van de activiteiten kalender 2019. Uw input hierbij is belangrijk. We hebben ieder jaar toch wel een vol programma en dat vraagt een tijdige afstemming. Dus laat ons weten welke plannen u heeft.

Financiën

De penningmeester heeft de jaarcijfers over 2018 gereed. We zien wel een terugval in de inkomsten, maar ook het kosten nivo hebben we terug kunnen brengen, waardoor we ook dit jaar weer zwarte cijfers kunnen presenteren. Deze cijfers zullen nu samen met de begroting voor 2019 en de lange termijn investering overzicht ter goedkeuring aan de ledenraad gestuurd worden. Na goedkeuring zullen deze cijfers op de website geplaatst worden. Dit ruim voor de algemene ledenvergadering in januari of februari 2019.

Walking tennis

In navolging op walking voetbal, wat een behoorlijk succes begint te worden willen wij walking tennis gaan introduceren. Dit is een (tennis-)spelvorm waarbij de regels zijn aangepast waardoor het tennissen minder belastend voor het lichaam zal zijn, maar hopelijk het plezier in tennissen zelf overeind blijft. Hiermee hopen we dat (ook) de oudere tennisliefhebbers langer actief blijven en nog jaren van dit spelletje kunnen blijven genieten. Meer hierover in de nieuwsbrief van december.

Clubhuis nieuwe stijl.

Onder leiding van Steffie met haar team beginnen de aanpassingen aan het clubhuis gestalte te krijgen. Volgens ons ziet het er nu al geweldig uit!

De “huiskamer tafel”

Beiers bierfeest toernooi.

Zaterdag 10 november werd door de recreantencommissie een tennisavond georganiseerd en ons clubhuis was met slingers, ballonnen en biertafels veranderd in een heuse Bierstube.
De horecadames waren prachtig in het blauw/wit en serveerden grote pullen bier en heerlijke broodjes curryworst met sauerkraut.
Het tennissen in de Lederhose en Dirndls was een beetje warm en onhandig, maar het zag er schitterend uit. Na het tennissen kwam zanger en entertainer Niels Mul ons vermaken en gingen tot laat de voetjes van de vloer. Het was een zeer geslaagde avond en we willen de organisatoren en alle deelnemers bedanken voor hun gezelligheid en kijken alweer uit naar volgend jaar!

Beveiliging camera’s.

Ter beveiliging van ons clubhuis, maar zeker ook voor het personeel op de late avonduren zijn een aantal camera’s geplaatst. Deze camera’s staan in de kantine en de garagedeur. Op het scherm bij de ingang is duidelijk zichtbaar welke beelden er opgenomen worden.

Pieten Middag.

Ook dit jaar stuurt Sinterklaas weer Pieten naar TV Heerhugowaard. Zij gaan zaterdag 24 november van 13.30 tot 15.00 uur de boel weer eens flink op stelten zetten. Zorg dat je er eventueel met je vriendje ook bij bent. Aanmelden via de trainers of via trainers@tvhhw.nl

Nieuwsbrief Oktober 2018


Gemeente.
Het verschil van inzicht met de gemeente Heerhugowaard over onze plannen en de staat van onderhoud van ons park (zoals gemeld in de nieuwsbrief van september) is opgelost. Ook de gemeente is er nu van overtuigd dat wij als TV HHW er alles aan doen om ons park in optimale conditie te houden om wedstrijden op elk niveau te kunnen spelen. Ook onze ideeën over het mogelijk breder gebruik van onze faciliteiten is nu een punt van overleg ipv een punt van discussie. De gemeente wil nog wel met ons praten over het banenblok 19t&m21. De vraag is eigenlijk: gaat de gemeente een beach faciliteit op ons park aanleggen of doen wij als TV HHW dat.

Buiten spelen in de winter.
Op veler verzoek zullen wij deze winter een aantal buitenbanen zolang als mogelijk bespeelbaar houden. Het gaat dan om de banen 1 t&m 4 en 9, 10 en 11. De andere banen vallen om diverse redenen af. Het is ook voor ons een experiment en wij gaan kijken tot wanneer we dit kunnen aanbieden en we moeten uiteraard ook kijken naar de kosten hiervan. Het is in ieder geval nu al duidelijk dat bij vorst niet gespeeld kan worden. Of dit na een vorst periode wel mogelijk is, zullen we dan moeten bekijken. Daarnaast zal de verlichting tot maximaal 21.00 uur mogen branden ivm onze buren de Sterrenwacht.

All weather banen.
Tijdens de Ledenraad vergadering van september heeft de ledenraad ons groen licht gegeven om de banen 15 t&m 18 om te bouwen naar all weather banen. Dit om bij veel regenval en in de winter op een viertal banen permanent buiten door te kunnen blijven spelen. Er wordt nu door een groep leden onderzocht welke ondergrond het beste past bij onze vereniging. Hierbij worden uiteraard ook de kosten van aanleg en onderhoud van de diverse mogelijkheden in beschouwing genomen. Onderdeel van dit project, dat we voor het zomerseizoen van 2019 hopen af te ronden, is het verkrijgen van subsidies. Hiervoor is nu een traject gestart.

Baanonderhoud.
Zoals misschien al gezien zijn Iwan en Marcel met een aantal baanhoppers begonnen met het winterklaar maken van de banen. De banen 1-2-3-4 en 9-10-11 zullen er zolang als mogelijk in blijven zodat daar nog op getennist kan worden. Dit om alvast te wennen aan het buiten spelen in de winter op all weather banen. Zij zijn met baan 19-21 begonnen en de eerstvolgende banen die ontmanteld worden zijn baan 13 en 14.
Daarnaast blijven de banen 15-18 zo lang mogelijk in gebruik. Die banen hoeven niet winterklaar gemaakt te worden omdat de planning is dat we begin 2019 met de ombouw naar all weather banen kunnen beginnen.
De drainage van de banen moet om de 4 jaar geïnspecteerd en mogelijk doorgespoten worden. Dat is nog niet uitgevoerd, de noodzaak daartoe wordt nu bekeken. Mocht dat plaats vinden dan zal dat mogelijk enige overlast op gaan leveren. Er zullen nl “verborgen” putten opgegraven moeten worden en die liggen bijna allemaal op de toegangspaden.

TV HHW 2020 (Open Club?).
In het kader van de (Rabobank) ondersteuning op de gebieden van communicatie en marketing maar ook organisatie, structuur en cultuur hebben we op 26 september een volgende bijeenkomst gehad. De discussie in deze bijeenkomst spitste zich toe op de vraag: willen wij een open club zijn en wat houdt dat dan in? Willen we een standaard tennisvereniging blijven of moeten er meer mogelijkheden komen voor het gebruik van oa onze faciliteiten? Welke zijn deze mogelijkheden dan?
De groep waarin deze discussie plaatsvindt bestaat op dit moment uit 15 personen. Gezien de impact die de uitkomst van deze discussie kan hebben op de toekomst van de vereniging zou het heel goed zijn indien deze groep uitgebreid wordt met 5 a 10 nieuwe leden. Zegt u “daar wil ik best wel in meedenken en werken”, laat het ons weten.

Vrijwilliger.
Sinds deze week hebben wij een extra vrijwilliger in onze gelederen. Dit is Hesham Eddin. Hesham is een Syrische vluchteling, getrouwd heeft 2 kinderen en is nu 3 jaar in Nederland. Hij wil graag aan het werk en dat dan in een omgeving waar hij veel contacten heeft met mensen. Dit onder andere om de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen.

Kring Alkmaar(13 verenigingen)
Zoals eerder aangekondigd gaat de KNLTB werken met Kringen en neemt hiermee afscheid van de districten structuur.
Een Kring is gericht op kennisdeling, op samenwerking (jeugd, wedstrijdkalender, trainers, competitie), belangenbehartiging richting de gemeente (subsidies, duurzaamheid, accommodaties, veilig sportklimaat) en verder alles wat de Kring zelf van belang vindt.
Wij hebben ons aangesloten bij kring Alkmaar.
Onze eerste actie is om te kijken of we voor de jeugd tot ongeveer 12 jaar op regelmatige basis binnen de kring iets kunnen organiseren op de zaterdagmiddag.

Beiers Bierfeest!
Op zaterdag 10 november is er een Beiers Bierfeest toernooi. Er wordt gespeeld in de hal vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur. Elke deelnemer/ster speelt vier keer. Een half uur een dubbel of mix volgens het move up-move down systeem.
Het zou leuk zijn als je in dirndl of lederhose komt spelen. Inschrijving kan via toernooi.nl, ook zonder partner (aanvinken partner gezocht). Wij zorgen voor de indeling.
Schrijf snel in want er kunnen maar 40 spelers meedoen. Tschüss, bis bald!

Nieuwsbrief september 2018


TV Heerhugowaard 2020.
De wereld om ons heen veranderd, dit geldt voor ons als personen, maar zeker ook voor TV HHW. Dit geldt in het algemeen voor de tennissport zelf maar ook de beleving daarvan.
Eerst even wat feiten in dit kader: wat betreft het ledenaantal zijn we teruggelopen van 1800 in 2006 naar het huidige 1250. De halbezetting is in de laatste jaren teruggelopen van 90 naar 60%. Dit waren voor het bestuur in 2017 de redenen om eens na te gaan hoe we hier als vereniging op zouden kunnen inspelen. Hoe kunnen we onze vereniging toekomst bestendig maken. Hoe willen we dat onze vereniging er in 2020 uitziet! Hierbij ervan uit gaande dat niets onmogelijk is.
Ons motto daarbij was en is: niets doen is geen optie.
Dit geldt dan ook voor alle geledingen binnen de vereniging zoals leden, personeel, partners, horeca, faciliteiten en bestuur. In 2017 heeft het bestuur een aantal ideeën ontwikkeld die zouden kunnen leiden tot een meer toekomstbestendige tennisvereniging. Deze ideeën hadden betrekking op leden behoud en werving, beleving van de sport maar ook op kosten en inkomsten, gebruik van onze faciliteiten, de tennisopleiding etc. Deze ideeën zijn onder andere in de ALV van begin dit jaar besproken. Met een voorzichtig enthousiasme als resultaat. Daarnaast zijn deze ideeën getoetst dmv een enquête.

Gebruik van onze faciliteiten
Zoals al eerder aangegeven hebben we een terugloop in ledenaantal maar ook in de bezetting van de tennishallen met als gevolg dat onze “jas” niet alleen niet meer aan de moderne eisen voldoet maar ook te groot is geworden. Om hier “iets” aan te doen hebben we de volgende mogelijkheden onderzocht en (deels) uitgevoerd. Een nieuwe vloer in hal A, Led verlichting in de tennishallen, banen 20 en 21 gebruiken voor Beach activiteiten, aanleg van 4 All Weather banen maar ook de verhuur van een deel van onze tennishal. Met name dit laatste is een punt van discussie geworden. Echter zonder de verhuur van baan 6 aan de gymnastiekvereniging SiU zou de verdere modernisering en aanpassingen van het tennisaanbod financieel niet mogelijk zijn.

Financiën
Ieder jaar schrijven we, voor zover ik ook in het verleden kan kijken, zwarte cijfers. Echter indien we ook onze nodige reserveringen serieus nemen is dit voor de toekomst nog geen zekerheid. Daarnaast was een kritische blik op onze uitgaven nodig. Actie vereist dus.

Verduurzaming
Hier zijn we in feite in 2017 al mee gestart door de verlichting in de hallen en het clubgebouw te vervangen door led-verlichting: een forse investering maar ook een overeenkomstige kostenbesparing! De mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op een of meerder van onze daken worden verder onderzocht.

Beleving
De (nieuwe) leden moet weer het gevoel krijgen: ja dit is de club waar ik wil tennissen. De horeca is hier een heel belangrijk element in. In gesprekken met de toenmalige pachter (Carlo) zijn we er niet uitgekomen om hierin een modus te vinden die in onze ideeën paste. We hebben daarom aan het eind van 2017 afscheid van elkaar genomen en zijn met een nieuwe pachter in zee gegaan. In eerste instantie was dat Wesley Visser. Wesley haakte al heel snel om persoonlijke redenen af waardoor we genoodzaakt waren op heel koste termijn actie te nemen voor vervanging. Uiteindelijk is dat Steffie geworden. Zoals u nu kunt zien en waarschijnlijk heeft ervaren zijn al een aantal heel leuke aanpassingen doorgevoerd.

Faciliteiten
Onze faciliteiten bestaan in grote lijnen uit: de 21 buitenbanen, clubhuis, binnenbanen maar ook zaken als gebruik ICT. Het onderhoud en beheer was in handen van Dave. Hij deed dit met hart en ziel en in het algemeen tot ieders tevredenheid. Echter oa met betrekking tot het beschikbaar stellen van de buitenbanen na een regenbui liepen de meningen nog wel eens uiteen. In de gevoerde gesprekken daarover zijn we daar met elkaar niet uitgekomen hetgeen voor Dave toen reden was om per 31 juli van dit jaar met zijn activiteiten voor de vereniging te stoppen. Wij betreuren dit. Wij zijn op zoek gegaan naar een oplossing voor het onderhoud van de buitenbanen voor de rest van dit seizoen. Dit hebben we gevonden in de persoon van Iwan de Boer. Iwan neemt tot eind van dit jaar het onderhoud van de buiten banen voor zijn rekening. Hij zal dit doen naast het opleiden van een, meer permanente opvolger (Marcel Bakker) en een ploeg vrijwilligers (iets voor jou?). Het onderhoud van de hallen ed ligt nu in handen van Cor Scholten. Ook daar zijn we op zoek naar vrijwilligers. Dus bent jij een beetje technisch aangelegd dan ligt hier een kans voor jou!!

ICT (automatisering)
Sinds een aantal jaren heeft de KNLTB een vereniging automatisering systeem (KNLTB Club) ontwikkeld en beschikbaar gesteld aan de verenigingen. Wij hebben besloten hierop aan te haken. De systemen zijn nog niet optimaal maar bieden ons vele mogelijkheden op het gebied van ledenadministratie, incasso, uitbrengen nieuwsbrief, baan afhangen, vereniging app, communicatie binnen de vereniging etc.

Tennisopleiding
Bij analyse van onze financiën werd ons duidelijk dat aan het prestatief tennis deel van onze vereniging een behoorlijk prijskaartje hangt. Op zich geen probleem, wij zijn nu eenmaal een prestatief ingestelde vereniging. Echter deze kosten moeten wel in verhouding blijven met de andere kosten en inkomsten van de vereniging. Deze informatie heeft ons doen besluiten de subsidies aan het prestatieve deel van de vereniging drastisch terug te brengen. Wij realiseren ons dat dit (financiële) gevolgen heeft voor met name de ouders van de kinderen in de tennisopleiding. Wij hebben de leden (en ouders van deze leden) in het voorjaar van deze wijziging op de hoogte gebracht.

Communicatie
De communicatie binnen maar ook naar buiten de vereniging is zwak. Dit is met name duidelijk geworden bij de vele veranderingen die we de laatste tijd hebben doorgevoerd. Hier valt nog het nodige aan te doen! Wij zijn sinds kort in de gelukkige omstandigheid dat we in aanmerking komen voor de Rabobank (financier) Vereniging ondersteuning. Deze ondersteuning bestaat uit de professionele ondersteuning op het gebied van communicatie en marketing, maar ook cultuur en organisatie-ontwikkeling. In het voorjaar hebben hierover al een aantal gesprekken plaatsgevonden met een ruime vertegenwoordiging van de vereniging. Wij gaan hier de komende maanden mee verder en hopen dat we de nodige handvatten krijgen aangereikt om op deze gebieden duidelijke vorderingen te maken. Naast de moderne communicatiemiddelen zal ook de analoge versie van de Nieuwsbrief vanaf deze editie in het clubgebouw aanwezig zijn. Input voor dit traject zijn oa de uitkomsten van een brainstormgroep van januari dit jaar en de enquête die we hebben gehouden in het voorjaar.

Gemeente
De gemeente was, is en blijft van mening dat wij in 2013 niet 14 maar 21 banen hadden moeten renoveren. Het was toen absoluut nooit onze bedoeling alle banen te renoveren. De gemeente beticht ons ervan dat wij met name de banen 15 t/m 21 niet onderhouden en wij dus het huurcontract niet nakomen en contractbreuk plegen. De gemeente heeft daarom gedreigd de banen 19 t/m 21 aan ons te onttrekken. Uiteraard hebben wij daarop gereageerd en hebben de wethouder en de ambtenaren dan ook aangegeven eerst maar eens bij ons op het park te komen kijken voor zij voorbarige conclusies trekken.

Het bestuur.
    Weer Heerhugowaard